‘Sinsi’ Kagawa

A -
A +

Beşiktaş’ta bir dünya markası vardı. Bu lige “3 dakikada 2 golle” başlamış Shinji Kagawa bu kez 15 dakikalık maç süresinde 3 puanı kurtaran adam oldu.

¥ Beşiktaş’la ne çok oynadılar bu sezon… Kaliteli oyuncuları birer birer satılmakla kalmadı; hocasına da kancayı taktılar. Merak edip baktım; ligin ilk maçında sahaya çıkan ekipten dün sadece 2 oyuncu vardı!
¥ Allah muhafaza, Fikret Orman’ın yerinde olsam… bütün futbolcuları toplar, “Bakın arkadaşlar, sonuçlar ne olursa olsun, sezon sonuna kadar hocanız Şenol Güneş’tir” derim. Rakipler dumanlı havayı sever.
¥ Maçın özeti Burak Yılmaz aslında… Attırdı, yedirdi, attı ve bu skor çıktı ortaya… Ljajic’e harika asist yaptı, gol oldu; Miloseviç’e kötü kaptırdı, gol oldu, frikikte müthiş vurdu, gol oldu.
¥ Maçın genel seyri, İstanbul takımlarını karşısına çıkan Anadolu takımı görünümündeydi. Beşiktaş geniş alanda oynuyor, Konyaspor kalabalık bir ekipte savunmada bekliyordu. Bir ara topu,  bir frikik ve bir sürpriz Kagawa şutu bu duvarı delebildi.
¥ Ama bu tip maçların diğer bir klasiği de ender ama etkili karşı ataklarla gol bulmak... Elinde Ömer Ali gibi, Fofana deparlı adamlar varsa daha kolay ulaşıyorsun sonuca…
¥ Bize başka bir Loris Karius sokuşturmuş olabilirler mi? Ceza sahası dışından atılmış “sıradan” ve üstüne gelen bir şutu yedikten sonra taraftar uzun süre kendisine homurdandı. Ta ki Medel’in “ricasına” kadar…
¥ Tam taraftarla barışmıştı ki ikinci golü yedi. Gerçi bu golde yapacağı fazla bir şey yoktu ama taraftarın yarasını depreştirdi bir kere daha… Protestolar yeniden başladı.
¥ Diğer kalede, artık Süper Ligin en tecrübeli eldivenlerinden biri olan Serkan Kırıntılı dünkü performansıyla puanı hak etmişti aslında. Kurtarışları ve harcadığı zamanla…
¥ Süper Ligin bir başka tecrübe adamı da Aykut Kocaman tabii… Bu ligin en iyi “kafasında maç oynayan” hocalarından biri artık... Dün de çok formdaydı.  Sahaya dizilişi, savunma ve hücum zamanları, oyuncu değişiklikleri… Ama…
¥ Beşiktaş’ta bir dünya markası vardı. Bu lige “iki dakikada 2 golle” başlamış Shinji Kagawa bu kez 15 dakikalık maç süresinde 3 puanı kurtaran adam oldu. Dramlarla dolu bir maçın yansımaları olacak, izleyin görün.

MAÇIN ADAMI: Burak Yılmaz:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.