İçimizdeki Senegalliler

A -
A +

Müthiş maçın bütün golleri Afrikalılardan geldi. Dört golü ise Senegal aslanları kaydetti

¥ Galatasaray maça çıkmadan önce bir tabak geldi yan masadan; Kayseri’den yani… İçinde “2 puan hediye” vardı. Bu hediyeyi alan bir takımın iştahla saldırması gerekirdi, öyle değil mi?
¥ Hayır. Başakşehir’in 2 puan kaybettiği günde Galatasaray şampiyonluk yarışından vazgeçmiş gibi oynuyordu. Bursa bir attı, iki attı… Hiçbir tepki yok.
¥ Sakho’nun tam 6 ay sonra tanıştığı gol sevincinde Yusuf’u, ikinci golde Saivet’nin vuruş tekniğini es geçmeyelim lütfen.
¥ Bir duran top, bir orta, bir kafa… ve Galatasaray NDiaye ile maça tutunuyor. Hem öyle bir dakika ki, soyunma odasına “umutlarını yeşertmiş olarak” iniyorsun.
¥ Aynı cümleyi daha önce de yazmıştım; büyük hoca devre arasında belli olur. Fatih Terim ile Şenol Güneş’te bu çok var; mağlup durumdaki takımları ikinci yarıyla bambaşka havada çıkıyor.
¥ Terim’in muhtemel fırçası ikinci devrede çabuk sonuç verdi. Diagne penaltısı beraberliği, muhteşem Feghouli vuruşu galibiyeti getirdi.
¥ Sezonun adı Lefter Küçükandonyadis... Altına bir de slogan yazmak lazım, “Geri dönüşler sezonu.” Ne çok yaşandı bu dönemde…
¥ Özellikle son bölümü bir "final maçı" şeklinde geçen mücadelenin bitişinde Galatasaray şampiyonluk yolunda bir değil, birkaç adım birden attı.
¥ Biraz da kötülerin kişisel performanslara büyüteç tutalım mı: Mbaye Diagne bu gidişle çok yakında maçlara yedek çıkar. Galatasaray’da her dönem bulunan Emrelerin (Aşık, Belözoğlu, Çolak, Akbaba) son temsilcisi Emre Taşdemir, eski taraftarlarının önünde oynayınca zorlandı. Bir de ilk Bursa golünde Yusuf’a “refakat eden” Marcao var tabii…
¥ Bu sezon baş aşağı giden Bursaspor’un neden bu hâlde olduğunu anlamış olduk. Bu “travma”, bu son darbe eski şampiyonu bir alt kümeye götürmesin de…

MAÇIN ADAMI: Feghouli

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.