Hakkı yenmiş bir adam: Şenol Güneş

A -
A +

Ne güzelmiş... Teknik direktöründen, takımından, taraftarından emin olarak maç izlemek ne güzelmiş!    İlginç bir tesadüfle, tam iki sene önce, aynı haftada, aynı statta, aynı rakibi yenmiştik ama ne o zamanki rüzgâra göre savrulan takım ne de o sahadaki oyuncuları zor seçen hoca vardı bu kez.
Millî oyuncu havuzunun derinliğini ölçme adına Arnavutluk maçından farklı olarak üç yeni ismi sahaya süren Şenol Güneş, bu oyunculardan da istediğini aldı açıkçası.
Maçı gayet ciddiye alarak başladık. Merak edilen tek şey, golün dakikasıydı. Moldova takımı teknik eksikliğini sert oynayarak kapatmaya çalışıyordu.
Gollerin hazırlanışı muhteşemdi. “Çok seri paslaşmalarla en uygun adamı bulma” stratejisi dört gol ve sayısız pozisyon getirdi. Sadece Cenk’in üç gollük vuruşunu kaleci Coselev müthiş reflekslerle çıkardı. Bir de penaltı kurtardı adam...
Güzelliklerle dolu millî gecede üç ismi öne çıkarmama izin verin:
1- Mahmut: Millî formadan uzak günlerine yazık olmuş. Savunma yapan, top çalan, hücumlarımızı şekillendiren maestroydu.
2- Burak: Sanki futbolunu ikiye katlamış, sanki gençleşmiş. Bireysel futbol yerine takım oyunu oynayan, bunu yaparken de canını dişine takan bir görüntüdeydi.
3- Cenk: Kendi takımında bu kadar az süre alıp bu kadar formda kalmak takdire şayan… Gole yakınlığı ve yatkınlığı ile dün 2 kere ağları buldu, 3 kez kaleciye, 1 defa da direğe takıldı.
Bir de tersinden bahsedeceğim bir adam var; Hakan Çalhanoğlu... Klasına bir şey diyecek hâlimiz yok ama acaba millî formayı hafife mi alıyor?
Eee, uzun yıllar sonra keyifle izlediğimiz iki millî maçın mimarı Şenol Güneş’i selamlamadan olmaz. Benim için Türkiye’de futbolu en iyi bilen ve futbol sahnesine en fazla yıldız süren hoca...
Onun çalıştırdığı takımların kalecisi millî, golcüsü kral olur.
Daha ne diyeyim...

MAÇIN ADAMI: Mahmut Tekdemir

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.