96 yılın en büyük zaferi

A -
A +

2018 Dünya Kupası’nın yenilgisiz şampiyonu Fransa’yı biz de tarih boyunca hiç yenememişiz. Normal; Şenol Güneş ekibiyle karşılaşmamışlar :)

¥ Bir kere, UEFA da maça gereken önemi verdiğini, Sloven hakem Skomina’yı, yönettiği Şampiyonlar Ligi finalinin teri kurumadan bu büyük mücadeleye vererek göstermişti. Çünkü Avrupa’da gecenin maçıydı. Çünkü grubun liderlik oyunuydu. Bu önem, maç başlarken son dünya şampiyonu Fransa içindi belki ama bittiğinde ‘Çılgın Türkler’ için olduğunu bütün dünya gördü.
¥ Ve bin şükür Allah’ım; 25 yıl yöneticilik yaptığım futbolda üç isme kefil oldum, üçü de yanıltmadı; Şenes Erzik, Cüneyt Çakır, Şenol Güneş...
¥ Elinizi vicdanınıza koyun, kulüp takımı tutkusundan bir an için vazgeçin ve söyleyin; Hiddink’in, Lucescu’nun elinde çok daha iyi takımlar varken şu iştahta şu dirençte futbol oynadılar mı hiç?
¥ 2018 Dünya Kupası’nın yenilgisiz şampiyonu Fransa’yı biz de tarih boyunca hiç yenememişiz. Esprinin tam zamanı; demek ki Şenol Güneş’le hiç karşılaşmamışlar :)
¥ Gerçekten de millî takımın “yenildik ama ezilmedik” yıllarına son veren Güneş’le yenebildik kalburüstü takımları... Çünkü Hoca her zaman dersine çok iyi çalışıyor ve oyuncularını korku ile değil baba şefkatiyle motive ediyor.
¥ Adaleti var. 2002 Dünya Kupası’na götürdüğü 23 oyuncudan sadece bir tanesine forma vermedi, kendi oyuncusu Abdullah Ercan’a... Beşiktaş’ta “eski kalecisi” ve “hemşehrisi” Tolga varken başka kaleciler oynattı. Millî formayı hak eden Mahmut’a, İrfan’a ve öteki isimsizlere bu şerefi verdi.
¥ Fransa’ya karşı belki baskılı oynamadık ama akıllı ve sakin kalıp, mükemmel goller attık. Son şampiyona pozisyon vermedik ve dört de gol kaçırdık.
¥ 1923’ten bu yana, futbol tarihimizin bu en büyük zaferine imza atan ekipten hiçbirini diğerinden ayıramam. Bütün futbolcularımız yürekten oynadı ve tarihe geçti.
¥ Lloris, Umtiti, Varane, Matuidi, Sissoko, Pogba, Mbappe, Griezmann, Giroud küçüldü, göğsünde ay-yıldız olanlar büyüdü.

MAÇIN ADAMI: Türk Millî Takımı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.