Kafamda deli sorular

A -
A +

Bir yandan Kadir Has’ın çimlerindeki futbolcuları izliyor, bir yandan düşünüp duruyorum şunları:

l Geçen hafta evinde Konya’yı 5 golle dağıtan Fenerbahçe ile ligin son sırasındaki Kayserispor’a yenilen Fenerbahçe arasındaki farkı, deplasmanda oynamaya, liderlik stresine ve rakibin yeni hocasının getirdiği rüzgâra bağlamak yeterli mi?
l Maçın başında topa sahip olarak, pas yaparak, set oyunu oynayarak, kanatlardan geldikçe pozisyon bulan, Moses ile Vedat ile direkten dönen Fenerbahçe, neden devamını getirememiştir?
l Başta Rodrigues olmak üzere, Serdar, Zanka, Ozan, Gustavo gibi oyuncuların iki maç arasındaki büyük performans farkına mı bağlamalı yoksa?
l İki net gol fırsatını harcayan ve hiç savunma yapmadığı için karşısında oynayan Lopes’in yıldızlarını arttıran Rodrigues, kendisinden 7 yaş büyük Adebayor’un çabasından utanmış mıdır mesela?
l Emre Belözoğlu’nun oyunda kaldığı süre boyunca ıslıklanması her stattaki “olağan görüntü” mü, yoksa ta 2009’daki Kayseri maçında Cangele’ye “Boğazını keserim” işareti yapması sebebiyle “ekstra nefret” mi?
l Bundan önceki iki teknik direktörle, “sahaya çıkmış on bir futbolcu, bir topun peşinden koşuyor” görüntüsündeki Kayserispor, Bülent Uygun ile “gerçek bir takım olma” yolunda mıdır?
l Kayserispor Teknik Direktörü Bülent Uygun maç öncesi son konuşmasında, “Arkadaşlar, eski kasetlerinizi izledim. Bugüne kadar kız gibi oynamışsınız. Sert oynuyoruz. Haydi!” deyip takımı sahaya öyle yollamış olabilir mi?
l Kayserispor’un Tunuslu stoperi Aymen Abdennour için, bir dönem Kayseri formasını başarı ile giyen Gürcü Zurab Khizanishvili’nin kopyası desem, onun gibi başarılı savunması ile dünkü maçın adamı desem, ne dersiniz?  
l Hakem Arda Kardeşler’in sert maça çok fazla karışmayarak Premier Lig tarzında bir maç yönettiği söylenebilir mi?

MAÇIN ADAMI: Aymen Abdennour

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.