Otlar üstünden küçük notlar…

A -
A +

“F.Bahçe, G.Saray ve Trabzon’un kazandığı bu haftada ya kazanamazsam?” korkusu Denizlispor’dan daha güçlü bir rakipti Beşiktaş için…

¥ Son adam Vida ile ilk adam Burak arasındaki mesafe yaklaşık elli metreydi. Bu kadar geniş alanda rakibi hataya zorlamak zordu. Üstelik sakatlıktan dönen Burak Yılmaz henüz maç ritmini bulamamıştı.
¥ Maçın ilk yarısındaki net gol pozisyonlarına bakarsak, Beşiktaş adına sadece Diaby vuruşu, Denizlispor tarafında ise Rodallega’nın frikiği ve Barrow’un şutu vardı.
¥ Zor oyun oluyordu. Bu sezon üçüncü kez izlediğim Denizlispor, Galatasaray’ı yendiği ve Fenerbahçe’ye yenildiği maçlardan daha iyiydi. Şifo Mehmet’in gelişi ile sakin, topun kıymetini bilen, ayağa oynayan bir ekip görüntüsüne kavuşmuşlardı.
¥ İkinci yarıda, altmışlı dakikalarda Caner - N’Koudou değişikliğini protesto eden Beşiktaş taraftarı, Fransız oyuncu golü atınca çılgınca alkışladı. Bu değişiklik Abdullah Avcı’ya ekstra puan olarak yazılmıştı bile.
¥ Gole büyüteç tutmak lazım; Beşiktaşlı futbolcular Atiba, Ljajic ve Burak seri paslaşmalarla Denizli defansının dengesini bozmaya çalıştılar ve bunda da başarılı oldular. Sağ köşede unutulan N’Koudou iki ayağını da kullanmanın farkını yaşadı; sağıyla pozisyonu hazırladı, soluyla sert vurdu.
¥ Toplamda ise bendeniz hareketli Elneny, gönülden oynayan Gökhan, kritik müdahaleleriyle Vida ve her zamanki çalışkanlığı ile Atiba’yı beğendim. Ljajic ise kendini inkâr etmeye devam ediyor.
¥ Çıkana kadar Caner de iyiydi. Caner’le ilgili problemimiz şu; hakem bütün futbolcular için düdük çalıyor. Bir de fazladan Caner’e düdüğün sebebini anlatmak zorunda kalıyor!
¥ Bu itiraz, hatta bu “bela” tavır yüzünden, Caner rakibine vurduğu pozisyonda lehine faul atışı kazandı! Neyse... Zaten Özgür Yankaya bu maçın hakemi değildi.

MAÇIN ADAMI: Mohamed Elneny

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.