“Büyükler” nefes kesiyor

A -
A +

G.Saray ve F.Bahçe’den sonra Beşiktaş da haftayı hüsranla     kapattı. Süper Lig’deki büyüklerin yarışı nefes kesiyor; tersinden…

¥ Heyecansız ve pozisyonsuz ilk yarı bittiğinde maç Umut Nayir ve Lens’i çağırıyordu. Ama Abdullah Avcı geçen haftanın kurtarıcıları olan bu ikiliyi maçın bitmesine 20 dakika kala oyuna aldı.
¥ Nitekim oyuna girdikten sonra maçın en tehlikeli ortasını yaptı Lens; ama Elneny kalenin bomboş kısmına değil, dışarı vurdu topu…
¥ Beşiktaş’ın sahasındaki bu şok mağlubiyetin çok da sır olmayan bir sebebi vardı; Malatyaspor öncelikle sıkı savunma yapıyor ve çok ani hücuma çıkabiliyordu. Özellikle Hadebe ve Mina’nın önderliğinde başarılı bir takım savunması vardı sahada. Zaten beş haftadır dış sahada yenilmiyordu Sergen’in takımı.
¥ Valla sizi bilmem ama benim Beşiktaş’ta gördüğüm şu; bazı yabancılar TFF 1. Lig seviyesinde! Keşke Burak, Gökhan, Caner, sonradan oyuna giren Umut kadar kendini yırtabilse bazı lejyonerler…
¥ Burak demişken, hakemi değil kendi taraftarını aldatıyor aslında, penaltı ararken… Akşam evinde pozisyonu izleyince “Hadi canım sen de!” diyecek seyirci, statta hakemi protesto ediyor, bilmeden… Keza, Caner... Kartların çoğunu itirazdan görüyor ve kimse bir şey yapamıyor!
¥ Hemen her maçta ve her takımda rastladığımız şey bu maçta da oldu. Rakip futbolcu sakatlanmış, yere yatmış, kendi derdine düşmüş. Hadi tribünlerin ıslıklaması normal diyelim, ama saha içindeki meslektaşlarına ne demeli? “Ayağa kalk, vakit geçirme!” diye formasından, kolundan çekiştirdikleri adam maça devam edemeyip kenara alınıyor! Bu mudur profesyonellik?
¥ Abdullah Avcı geçen hafta Kasımpaşa maçında gol gelmeyince yedek kulübesinde ne kadar hücumcu varsa sahaya sürmüş ve eğrisi doğrusuna denk gelerek maçı kurtarmıştı. Ama çok hücumcunun çok gol demek olmadığı dün akşam görüldü.
¥ Avcı forveti dörtledikten sonra Beşiktaş iki gol yedi! İlk golde Bifouma’yı durdurmaya çalışan ve çalımlar karşısında başı dönüp yere düşen, ikinci golde penaltı yaptıran adam, gol umudu diye sahaya sürülen Güven’di!
¥ Galatasaray ve Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş da haftayı hüsranla kapattı. Süper Ligdeki büyüklerin yarışı nefes kesiyor; tersinden…

MAÇIN ADAMI: Bifouma

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.