Memleket, milletin değerlerine saygılı olanlarla yükselir...

A -
A +
Değerlerimize saygılı olmayanlardan bu memlekete hayır gelmez. Gün, tek vücut, tek cihet olunacak gündür. Basit maddî menfaat ve hesapların yapılacağı gün değildir.
 
Geçmişini unutan, bugünlere ne çileler ve zahmetler çekilerek gelindiğini bilmeyen, elindeki nimetin kıymetini bilemez. Bugünlere kolay gelinmedi. En azından yakın geçmişimize bakarsak böyle olduğunu kolayca anlarız. Ecdadımız canlarını vererek bu vatanı bize emanet ettiler. Biz de bu vatana hizmet yolunda azami gayret göstermeliyiz. Gelecek nesle bu vatanı, hiç olmazsa bir şeyler yapmış olmanın gönül huzuru içinde emanet etmeliyiz.
Bu vatan, tarihimize, kültürümüze ve mukaddesatımıza saygılı ve bu uğurda canını feda edebilecek olanların eliyle yükselir. Böyle kimseler, el ele,  gönül gönüle vererek, birbirlerini sayarak ve severek, durmadan çalışarak, asrın fen ve teknolojisine ulaşarak hatta onu da geçerek bu güzel vatanı layık olduğu dereceye eriştirebilirler. Millî ve manevî değerlerine yabancı, kendilerine aşılanan yabancı fikirlere aldanmış, bu topraklarda doğmuş, isimleri bizim insanımızın isimleri gibi fakat fikirleri, sözleri bize yabancı, kafaları yabancıların emrinde olan insanlardan bu memlekete hayır gelmez. Bunlar bir makine gibi kimin eline geçerlerse onun istediğini yaparlar. Bu memlekete en büyük zararı verenler de bunlardır. Allahu teala böylelerin şerrinden memleketimizi muhafaza etsin. Böylelerinden hayır beklemenin ve denemeye kalkmanın sonu pişmanlıktır. Ellerine bir fırsat geçerse bu memlekete hayal bile edemeyeceğimiz zararları verirler. Ruhu bu memleketin değerleriyle aydınlanmış hiçbir vatan evladı, böyle insanların yalan ve yaldızlı propagandalarına aldanmaz.
Milletlerin hayatında bazı özel ve kritik zaman dilimleri vardır. Bu zaman dilimleri iyi değerlendirilir ve iyi yönetilirse o memleket mutlu, uzun günler yaşar. Aksi takdirde çok sıkıntı çeker. Tarih bunun misalleri ile doludur. Böyle önemli zamanlarda geçici, suni birtakım maddî sıkıntılar, kaygılar ve basit hesaplar yüzünden birbirimize kızmak, darılmak ve sırt çevirmek akıl kârı değildir. Ecdadımız din, vatan ve mukaddesat uğruna malını da canını da feda etti. Bu memleket sen-ben ve basit hesaplar yüzünden çok sıkıntılar çekti. Bunun farkında ve şuurunda olmalıyız. Türkiye zayıflasın diye pusuda bekleyenler olduğunu unutmayalım. Türkiye ne kadar güçlü olursa İslam âlemi de o kadar güçlü ve rahat olur. Hatta güçlü Türkiye, bütün dünyaya faydalı olur. Onun için gün, birlik ve beraberlik günü, omuz omuza, yek vücut, yek cihet [tek vücut, tek istikamet] olma günüdür.
 Allahü teala memleketimizi her türlü tehlikelerden muhafaza eylesin. Âmin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.