Vatan mı dolar mı?

A -
A +
Pişmaniye kafalı adam Türkiye'yi önce tehdit etti, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kürtleri vurmaları hâlinde Türkiye'yi, ekonomik yönden mahvederiz" açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın cevabı, aynı yöntemle ve yıldırım hızıyla yapıştırdı: 
"Teröristler sizin müttefikiniz olamaz. Suriyeli Kürtleri PKK ile bir tutmak ölümcül bir hatadır. Türkiye, ABD'den iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı onurlandırmasını ve bu durumun teröristlerin propagandasıyla gölgelenmesini istememektedir. DEAŞ, PKK, PYD ve YPG arasında hiçbir fark yoktur. Onlara karşı savaşmayı sürdüreceğiz."
Ve bir gün sonra...
Trump ile telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı sözleri bir kez daha tekrarladı, geri adım atmayacaklarını söyledi.
Bir kez daha Twitter'den mesaj yayınlayan Trump, sanki bir gün önce o tehditleri savuran kendisi değilmiş gibi açıklamalarda bulundu:
"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında da konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var" dedi.
Bu adam gerçekten gelgit akıllının teki!..
Bir dediği bir dediğini tutmuyor, Amerika'yı bir kabile devleti gibi yönetiyor.
Hem “Çekiliyoruz” diyor, hem de “Tampon bölge oluşturacağız” diyor. Çekildikten sonra tampon bölgeyi nasıl oluşturacağını kimse sormuyor. O manyak manyak konuşuyor, biz de cevap veriyoruz işte.
Trump'a cevap verenlerden biri de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ydu.
Çavuşoğlu, Batı'nın teröristleri savunan açıklamalarına Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile ortak basın toplantısında cevap verdi.
PKK/YPG konusunda da Avrupa'yı eleştiren Bakan Çavuşoğlu, terör örgütünü destekleyen ülkenin Dışişleri Bakanı olan mevkidaşı Asselborn'un yüzüne karşı, "Eğer bu kadar çok seviyorsanız YPG’lileri, PKK’lıları zaten ülkelerinizde var, alır götürürsünüz" dedi. Mevkidaşının o anki yüz hâli görülmeye değerdi.
Patlıcan moru desen değil, kırmızı desen hiç değil. Her cümlede bir başka renge giren adam ayakta, bildiğin iki büklüm olup kaldı. 
Muazzam!
Ancak daha muazzam olan Trump'a hitaben konuşması ve "Hiçbir tehdide pabuç bırakmayayız. Bir tarafta ekonomik zorluklar, bir tarafta terör tehdidi. Bu millete sorsalar, karşı karşıya kaldığı tehdidi yok etmek için ne gerekiyorsa onu yaparız" demesiydi.
İşte tam da budur!
Aslında içimizde olup yanımızda olmayanların, "Eyvah ekonomik kriz geliyor. Eyvah, dolar yine yükselecek ve perişan olacağız" diye ağlaşanların cevap vereceği soru da budur. 
Gayet sade bir şekilde anlatıp sorayım:
Dünyanın medeni görünümlü barbar ülkeleri yüz yıl sonra coğrafyamıza geri döndü. Yüz yıl önce çizilen sınırları bir kez daha değiştirmek için geldiler. 
Bir terör devleti kurmak ve bu devleti bizim kapı komşumuz yapmak istiyorlar. Bu terör devleti, önümüzdeki yüz yıl boyunca Türkiye'yi yeni ve daha korkunç terör olaylarıyla meşgul edecek, fırsatını bulduğunda toprağımızdan toprak koparmaya çalışacak. 
Şimdi söyleyin:
Size göre Türkiye ne yapmalı?
Suriye’yi Irak'tan, Libya'dan, Suriye'den daha beter hâle getirecek bu uluslararası tehdide boyun eğsin mi? 
PKK ve YPG'nin yanı başımızda bir ülke kurmasına izin versin mi? Sırf ABD Başkanı olacak gelgit akıllı herif tehdit etti diye teröre ve teröriste boyun eğsin mi?
Kem küm etmeden, bik bik yapmadan, amasız, fakatsız bir cümle kurun ve söyleyin.
Kıbrıs Barış Harekâtı’nda ambargoya rağmen onurlu davranan Türkiye mi olalım yoksa ABD'den gelecek yaptırımlara boyun eğen bir ülke mi?
Teröristlerin tepesine gazap kamçısı gibi inmek mi, doların yükselmemesi için teröristlere eyvallah çekmek mi?
Öyle kolaya kaçıp, "Savaş bir insan sağlığı sorunudur" türünden alçakça açıklamalar yapmayın bu kez. Sizi savaşa falan çağırmıyoruz. Zaten isteseniz de istemeseniz de bu savaş size gelecek. Harekete geçmezseniz vatanınıza ve hatta ayağınıza kadar gelecek. 
Onun için söyleyin, hangisini tercih ediyorsunuz?
Yılanın başını ininde ezmek mi yoksa bana şimdilik dokunmayan yılan bin yaşasın demek mi?
Hangisi?
Ya da daha kestirmeden sorayım:
Vatan mı dolar mı?
Hangisini tercih edeceksiniz?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.