Sinan Aygün Mansur Yavaş’ı ‘görmemiş’

A -
A +

Olayı biliyorsunuz. Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etti. 
Aygün, çarşamba günü Mansur Yavaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üç üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Mansur Yavaş ise Sinan Aygün'ün iddialarına cuma akşamı Uğur Dündar'ın moderatörlüğünü yaptığı Demokrasi Arenası adlı programda cevap verdi.
Yavaş'ın savunmasına dikkat:
"Bir konuşmada 'okul ne kadara olur' diyorlar. ‘1-2 milyon mu’ diye soruyorlar. Karşıdaki kişi 'Olur mu 25 milyon falandır' diyor. 25 milyon işi oradan çıkıyor. Savcıya verilen dilekçede benden para istediler demiş. Rüşvet dememiş. Okul yap demek para istemek midir? Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok" diye cevap veriyor Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Ben bu olayda Sinan Aygün'ü net olarak anladım da Mansur Yavaş'ın ne demek istediğini anlamadım.
Sözlerine dikkat ederseniz ne kadar gülünç duruma düştüğünü görürsünüz. Özetle, "Efendim olayın içinde rüşvet yok. Bizimkiler 25 milyon lira istemiş, rüşvet istememiş" diyor.
Yani Yavaş'a göre, adamlarının Sinan Aygün'e gidip, "Bize 25 milyon lira verirsen senin işini hallederiz" demesi suç değil. Bu işin suç olarak görülebilmesi için, "Bize 25 milyon lira rüşvet verirsen işini hallederiz" demesi gerekiyormuş!
Devam ediyor Mansur Yavaş:
"Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok. Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi yaşadık bunları. Parsel parsel Ankara'yı satanların hepsinden hesap soracağım" diyor.
Demek ki rüşvetin rüşvet sayılabilmesi için rüşvet istenen Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş'ı bizzat "görmesi" gerekiyormuş.
Zaten dikkat ederseniz mesele de buradan çıkıyor. 
Mansur Yavaş'ın iki adamı gidip, "Bizim başkanı gör" diyor. Sinan Aygün de "Yüz görümlüğü olarak istediğiniz para bana çok geldiği için bu şartlarda göremem" diye cevap veriyor. Mansur Yavaş da şimdi isyan edip, "Beni görmedi" diyor!
Olay bu kadar net!
Ve yine dikkat ederseniz olayın içinde bu kez suçlayacakları kimse de yok. Yani rüşvet iddiasında bulunan kişi CHP'li, rüşvet isteyen kişi CHP'li…
"Saray bize yine kumpas kuruyor" diyecek hâlleri de meseleyi dayandıracakları bir yalancı kaynakları da yok bu kez.
Onun için kıvranıp duruyorlar.
Ellerinde iki ucu "şeyli" bir değnek var, hangi ucu nereye çevireceklerini bilemiyorlar. 
Netice itibarıyla hangi tarafa çevirirsen çevir, CHP'lilerin adı hukuksuzlukla ve rüşvetle anılmış oluyor.
Yalnız dikkatlerden kaçmasın.
Bu rüşvet olayının iki tarafı yok, üç tarafı var!..
Bir: Mansur Yavaş.
İki: Sinan Aygün.
Üç: Kemal Kılıçdaroğlu...
Bunu nereden mi çıkardım?
E, Sinan Aygün'ün yaptığı açıklamalardan tabii ki. Aygün'ün aktardığına göre Kılıçdaroğlu bütün süreci en başından beri biliyormuş. Yani Mansur Yavaş'ın Sinan Aygün'den 25 milyon lira rüşvet istediğini bilmesine rağmen sessiz kalmış ve engelleme girişiminde bulunmamış.
Bakın, üç beş tane belediyeye sahip olduklarında ortaya çıkan, daha doğrusu bizim duyabildiğimiz bir rüşvet çarkından bahsediyoruz. Tek kalemde 25 milyon lira isteyebiliyorlar!
Üstelik 7-8 ay içinde oluyor bütün bunlar. Yani yarın Türkiye’ye tamamen hâkim olduklarında işin ucunun nereye dayanacağını az çok hesap edebiliyorsunuzdur umarım.
Bunlar böyledir zaten. Eline bir tane telefon verirsin, bir ayda 2 milyon lira çarparlar. Bir belediye verirsin, bir çırpıda 25 milyon lira çarparlar.
İşin bir boyutu bu...
Bir diğer boyutu ise ortalığa saçılan FETÖ iddiaları...
Sinan Aygün, seçimlerden önce Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile Mansur Yavaş'a gittiğini ve CHP'den aday olmasını istediğini Mansur Yavaş'ın da bu isteğe binaen, "Bunu kendime hakaret sayarım. Ben ülkücüyüm" cevabı verdiğini söylüyor.
Sonra...
Sonra "FETÖ imamı firari Ayhan Atalay, kendisini ikna edince CHP'den aday oldu" diyor. 
Peki Mansur Yavaş buna karşılık ne diyor?
"Sinan Aygün FETÖ'nün 15 Temmuz öncesi satmaya çalıştığı bütün arsaları devletin uyarısına rağmen satın alan isimdir. Dolayısıyla FETÖ'cü kendisidir" diyor. 
Bakın biz demiyoruz bunu...
AK Parti veya MHP demiyor bunları.
Nice zamandır "FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın" talebinde bulunan CHP'liler diyor.
Ne dersiniz?
FETÖ'nün siyasi ayağını oluşturan iki kişinin izine rastladık mı acaba?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.