CHP’ye yapılan darbe!

A -
A +
Geçen gün CHP Milletvekili Murat Emir ile bir tartışma yaşadık HaberTürk ekranında...
Söz dönüp dolaşıp 15 Temmuz darbe girişimine gelince Murat Emir ilginç bir cümle kurdu.
Dedi ki:
"15 Temmuz'da Türkiye'de hain darbe kalkışması yaşandı. Onu bastırabilmiş olmanın başarısı bir kenara, böyle bir darbeye maruz kalmış olmak başlı başına büyük başarısızlık. Olaya bir de bu tarafından bakmak lazım..."
Yani Murat Emir'e göre iktidarın bu darbeyi önceden görüp ona göre önlem alması ve darbe yapılmadan gerekli önlemleri alması gerekiyormuş.
CHP milletvekilinin söylediği gibi elbette olaya bir de bu noktadan bakmak gerekiyor. 
İktidar bu darbenin olacağından haberdar mıydı? Bu yönde bazı istihbaratlar geliyor muydu? 
Benim bildiğim geliyordu. Hem de öyle seyrek değil, neredeyse seri hâlde geliyordu bu ihbarlar.
Ve yine benim bildiğim, iktidar ve istihbarat teşkilatı bu yönde gerekli adımları mümkün mertebe atıyordu. Neticede, atılan son adımda ByLock gibi gizli örgütlenme ağının çökertilmesi ve 30 Ağustos YAŞ Şûrası'nda FETÖ'cü subayların ihraç edilmesi yönündeki hazırlıklar, bu ihbarlar neticesinde alındı. 
Atılan bazı adımların eksik olduğu, yetersiz olduğu elbette ki tartışılabilir. Eksikler muhakkak vardır. Yani Cumhurbaşkanı'nın "Darbeyi eniştemden öğrendim" sözü bile bir şeylerin eksik yapıldığının göstergesiydi. 
Ancak iktidar bu yönde hiç adım atmadı denilirse, orada vicdansızlık yapılmış olur. 
Bugün darbeyi yapan FETÖ'cülere "İçeride yüz binlerce masum KHK'lı var" diyerek aleni bir şekilde sahip çıkan CHP'nin, "Siz bunların darbe yapacağını nasıl bilmezsiniz" demesi de bana göre tamamen samimiyetsiz bir açıklama...
Yani düşünsenize...
17/25 Aralık sonrası iktidar şu an darbe yapanları tasfiye yoluna girmiş olsaydı acaba CHP o dönem nasıl bir tepki verirdi? Aslında bu sorunun cevabı önümüzde duruyor.
17/25 Aralık sonrası FETÖ'nün kanalına gidip "Başbakan kaçacak merak etmeyin. Ama nereye kaçarsa kaçsın onu yakalayıp getirip sizin hesabınızı soracağız" demesini unutmadık değil mi?
CHP'li vekillerin Samanyolu önünde polislere direnişini ve dahi çatışmasını da unutmadık. Zannım odur ki o dönemde FETÖ'ye yapılacak bir operasyon, CHP'lilerin büyük direnişi ve belki de iç ayaklanma başlatmasıyla cevap bulacaktı.
Şimdi...
Murat Emir "Böyle bir darbeye maruz kalmış olmak başlı başına büyük başarısızlık. Olaya bir de bu tarafından bakmak lazım" diyor ya...
Hadi gelin ben de olaya çok daha başka bir noktadan bakayım.
FETÖ ülkeye darbe yapmadan önce kime darbe yaptı? CHP'ye yapmadı mı? Bir kaset kumpasıyla CHP'nin genel başkanını devirmedi mi?
Sadece Deniz Baykal değil...
CHP'nin pek çok milletvekiline de kaset kumpası kuruldu, bazıları bazı kumpasçı hayat kadınlarının koynuna girerek zokayı yutmadı mı?
Hani iktidarın bu darbeye maruz kalarak başarısız olduğunu söylüyorsunuz, siz niye darbeye maruz kalmanın başarısızlığını ve utancını yaşadınız?
Yani bunu söylemeye gerçekten yüzünüz var mı?
Recep Tayyip Erdoğan bu darbenin karşısında aslanlar gibi durdu ve eğilip bükülmedi.
Deniz Baykal gibi bırakıp kaçmadı değil mi?
AK Partililer, CHP'liler gibi "Kaset kumpasıyla getireceğiniz kişiye biat etmeye hazırız" dercesine hareket etmedi. CHP'liler CHP'yi FETÖ'ye teslim ederken AK Parti ülkenin ve partinin bir çakıl taşını bile teslim etmedi.
Kaldı ki şunu da hatırlatayım.
CHP'nin FETÖ'ye teslim edildiğini ben değil, CHP'de üst düzey görevlerde bulunmuş, milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapmış isimler söyledi. Hem de öyle fısıltıyla değil, televizyon ekranlarında, bağıra bağıra söylediler. 
Yani CHP'yi küçük bir kaset darbesinde FETÖ'ye teslim edenlerin o gün iktidarda olduğunu bir düşünsenize... Deniz Baykal'ın o dönemde Başbakan olduğunu hayal etsenize...
Ne olurdu?
Herhâlde tıpkı CHP'yi teslim ettikleri gibi ülkeyi de teslim edip kaçacaklardı veya teslim olup biat edeceklerdi.
Hem de uçkur yüzünden!
Yani en azından bu utanç şanlı tarihimize kara bir leke olarak yazılmadığı için çok şanslıyız!
Gerçi bunu Murat Emir'e anlatsan, canlı yayında her şeyi inkâr ettiği gibi bunu da inkâr ederek, "Deniz Baykal öyle bir olay yaşamadı" der mi?
Der!
Zaten dikkat ettiyseniz canlı yayında kendisini biraz daha zorlasam, "Bizim Kemal Kılıçdaroğlu diye bir liderimiz hiç olmadı ki" diyecekti!
CHP'ye oy verenler buna inanır mıydı peki?
İnanırdı!
Hem de yüzde yüz!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.