Atları sucuk mu yaptırdınız Başkan?

A -
A +
Adalar'da faytona bağlanan atların çektiği eziyet geçtiğimiz yıl gündemimizi epey meşgul etmişti.
Ortaya çıkan yakıcı görüntülerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi devreye girmiş ve atların tamamını satın aldığını ve eziyetten kurtardığını duyurmuştu. 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu satın alma olayından sonra atların isteyen kişilere verilerek sahiplendirileceğini açıklamıştı. Biz de kendilerine bu insanı ve vicdani tutumlarından dolayı teşekkür etmiştik. 
Bu açıklamanın üzerinden bir sene geçti. 
Tabii gündelik hengame arasında gide gele bu atların akıbetinin ne olduğunu unuttuk gitti. Ancak önceki gün dehşet bir bilgiye ulaşıldı. İmamoğlu'nun, "Satın alıp eziyetlerine son vereceğiz" dediği atlardan 978 tanesinin izine rastlanmadığı ortaya çıktı. 
Ortaya çıkan bilgilere göre bu atların 100 tanesi Hatay Dörtyol Belediyesi'ne gönderilmiş. Bu atlardan bir tanesi ölmüş, diğerlerinin sonunun ne olduğunu kimse bilmiyor. 
Belediyeye bakarsan atlar kaçmış. Ancak Dörtyol Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız kaçma durumu olmadığını ve atların sucuk yapma niyetiyle kesilmiş olabileceğini söyledi. 
Söylemesiyle birlikte görevden alındı!
Geride kalan 878 atın durumunun ne olduğu konusunda ise kimse tek kelime etmiyor. 
AK Parti Esenler Belediye Başkanı ve Grup Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İstanbullular adına soruyoruz. CHP'li İBB’nin sorumluluğunda olup uzun süredir akıbeti meçhul olan Adalar’ımızın 978 atı nerede? Bu atların akıbetiyle ilgili CHP Adalar İlçe Başkanının rolü nedir?" diye bas bas bağırıyor. 
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı günlerdir bu atların nerede olduğunu sorup duruyor.
Olur olmaz her şeye bir açıklama yetiştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan tık yok!
Yahu soru çok basit…
Atları şehirlere gönderdiyseniz hangi şehirlere gönderdiniz? Belediyelere teslim ettiyseniz hangi belediyelere teslim ettiniz? Bu teslimatlar karşılığında belediyenizde bir kayıt tuttunuz mu tutmadınız mı? Teslim alındığına dair bir belge var mı yok mu?
Bunu açıklayacaksanız, mesele bitecek.
Ama yok işte, işin içinde büyük bir sır veya oyun varmış gibi sessizlik hâli devam ediyor.
Size şaka gelebilir ama olayı duyanların yüzde 90'ı atların sucuk yapılmış olabileceğine inanıyor ve Başkan İmamoğlu'nda "Konuşsana" diye sesleniyor ama yok.
Ne İmamoğlu ne de ekibi tek kelime etmiyor. 
Bakın bu iş öyle 128 milyar dolar nerede yalanına da benzemiyor. Ortada ismiyle cismiyle dolaşan 978 at kaybolmuş. Millet haklı olarak "Ne yaptınız bu hayvancağızlara?" diye soruyor. 
İşin sorumluları teneşir uykusundaymış gibi sessiz sedasız!..
Ben buradan İstanbul'u kazanan AK Partili ilçe belediye başkanlarından rica ediyorum. İstanbul'un her yerine "978 at nerede?" pankartları assalar da sonra neler olduğunu şöyle hep beraber izlesek!
Bakın buradan söylüyorum. Bu atların izi sürülürse belki de milletin inandığı gibi sucuk yapılıp millete yedirildiği bile ortaya çıkabilir.
Çünkü bu kadar sessizlik normal değil. 
Bu arada sözüm ona hayvan hakları savunucuları da bildiğiniz ölü taklidi yapıyor dikkat ederseniz. Ayni durum AK Parti belediyesi döneminde olsa hayvan hakları savunucuları yeri göğü inletirdi. 
Ama söz konusu CHP olunca tecavüze, tacize, şiddete ses çıkarmayanlar şimdi de 978 emanet atın ne olduğunu sorma gereği bile duymuyor.
Bakın ben size bir şey söyleyeyim.
Bugün veya yarın. Ya da önümüzdeki günlerde Ekrem İmamoğlu ortaya saçma sapan bir polemik konusu atar ve bunun üzerinden bir gündem oluşturmaya çalışırsa hiç şaşırmayın!
Çünkü hep böyle olmuştur.
Köşeye sıkıştığında deli saçması bir iddia ile ortaya çıkıp asıl meselenin unutulması için çaba göstermiştir kendileri...
Eğer bu kez de tekrarı olursa, aslında atların nerede olduğunun cevabını da kendiliğinden öğrenmiş olacağız.
"Nasıl yani?" diye şaşırmayın!
Midenizi yoklayın, anlarsınız!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.