EZBER BOZAN “MİLLET”

A -
A +
Tarih 15 Temmuz 2016, güneş gökteyken sıradan bir yaz günü gibi görünse de saatler 22:00 sularını gösterdiğinde İstanbul ve Ankara’da askerî bir hareketlilik var. Herkeste bir endişe belirmeye başlıyor. Acaba bir terör saldırısı mı var? Bir ihbar için tedbir mi alınıyor? Hepimizin aklından bunun gibi benzer sorular geçiyor. Ama hiçbirimizin aklından vatan hainlerinin birkaç saat içinde tüm gece boyunca milletin tanklarının namlularını millete yönelteceği, yine bu milletin F16'larıyla üzerlerine yağmur gibi bomba yağdıracağı geçmiyor.
Türkiye’miz 3 tarafı denizlerle 4 tarafı hainlerle çevrili, türlü oyunlarla bulunduğu coğrafyanın acı senaryolarından pay biçilmek istenen, geçmişten bugüne ne zaman ki belini biraz doğrultsa önüne setler konulmaya çalışılan bir ülke...
Gün geldi Aleviyle Sünniyi, sağcıyla solcuyu, gün geldi etnik köken ayrımı çıkararak Türk’le Kürt’ü birbirine kırdırmaya çalıştılar. İlle de bu milleti hep bölmeye çalıştılar.
Çünkü biliyorlardı, “BİZ” olursak durdurulamazdık!
Tıpkı 15 Temmuz 2016 gecesinde olduğu gibi…
15 Temmuz gecesi bir millet uyandı ve destansı bir tarih yazdı!
O gece MİLLET o güne kadarki bilinen tüm ezberleri bozdu ve ellerini ovuşturarak bekleyen tüm karanlık güçlere haykırarak  “Hakimiyet Milletindir” dedi.
O gece sağıyla soluyla, Türk’üyle Kürt’üyle, Alevisiyle Sünnisiyle, inançlısıyla inanmayanıyla, muhafazakârıyla, sosyal demokratıyla bir millet tarih yazmak için uyandı.
O gece ocu-bucu yoktu.
O gece “BİZ” vardı.
O gece sokaklarda  “Ebrehe gibi fil ordularıyla da gelseniz, bizde şehadete âşık ebabiller göreceksiniz” diyenler vardı.
O gece vatan ve al bayrak uğruna mermilere, tanklara, F16’lara bedenini siper eden yüce bir “MİLLET” vardı.
O gece hainlerin senaryolarını bozan, ilk kurşunu sıkan şerefli asker şehit astsubay Ömer Halis Demir vardı.
O gece kamyonla gençleri meydanlara taşıyan çarşaflı Şerife Boz ablamız vardı.
O gece tankların egzozlarını üstündeki kıyafetleriyle tıkayıp, tankları stop ettirip durduran Danyal Şimşek abimiz vardı.
O gece millete yönelen tankın önüne bedenini siper eden tanksavar Metin Doğan abimiz vardı.
O gece her şeyin başladığı Boğaz Köprüsünde asker kıyafetli teröristlere direnen tek kişilik ordu Safiye Bayat ablamız vardı.
O gece daha nice millî kahramanlarımız vardı.
O gece Atatürk havalimanına, Boğaz Köprüsüne, stratejik kurumlarımızın önlerine kilometrelerce yolu yürüyerek katedip, silahsız sadece yüreklerindeki inanç ve vatan sevgiyle sokaklarda ülkesini müdafaa eden yüz binler vardı
O gece  camilerin minarelerinden yükselen salalar sadece bu milleti birliğe, bir olmaya çağırmadı. Siz düşerseniz biz de düşeriz diyen Filistinli kardeşlerimizden, kötü günde hep yanımızda olan can Azerbaycan’dan, kutsal topraklarımız Mekke ve Medine’den, Harem-i Şerif’ten, Afrikalı Müslüman kardeşlerimizden ve daha birçok İslam coğrafyasından Türkiye’miz için semaya dualar yükseldi.
O gece nesilden nesile aktarılacak, tarih kitaplarına altın harflerle işlenecek bu yüce milletin yazdığı destanı tüm dünya hayranlıkla ve hayretle izledi.
 
Birlikte çok güzeliz Türkiye’m…
 
Bir ve birlikken aşamayacağımız hiçbir engel, yenemeyeceğimiz hiçbir güç yok.
15 Temmuz 2016 gecesi ezberleri altüst eden bu yüce milleti aydınlık günlere içimizde yeniden doğan Çanakkale ruhu taşıyacak.
Daha yeni başlıyoruz. İçinde vatan sevdası olan her bireyin mukaddes vatanımız için taşın altına elini koyması gerekiyor. Daha çok çalışacağız. Güzel günlere hep birlikte ulaşacağız inşallah.
Dedelerimizden, babalarımızdan dinlediğimiz geçmişteki o kara darbe günlerini,  bizleri de çocuklarımıza anlatmak zorunda bırakmadıkları için, ülkemizin geleceğini korudukları için  yüce Rabbimizin rahmeti aziz vatanımız uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizin üzerine olsun.
Bu zorlu süreçte başta tüm mazlum İslam coğrafyalarının umudu Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, hükümetimizin, hakkı savunan tüm siyasi partilerimizin ve kahraman milletimizin Allahü teala yar ve yardımcısı olsun inşallah.
Bu hain, alçak darbe girişimini planlayan FETÖ ve onu destekleyen her türlü karanlık güç kendilerine göre kusursuz işleyecek planlarında o gece tek bir şeyi unutmuşlardı:
Ölümden mi korkarız sandınız? 
Bizde kadere iman sorgusuz!
Ve biliriz  ki vatan sevgisi imandandır…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.