Melih Ecertaş: Türkiye tüm dünyadaki mazlumların, masumların ve ümmetin umudu

A -
A +
Gençlik bir ülkenin en değerli hazinesi, en önemli gücü. Bir ülke ne kadar genç nüfusa sahipse bir o kadar dinamizmi yüksek, bir o kadar gelişime ve inovasyona açıktır. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) "İstatistiklerle Gençlik 2016" araştırmasına göre ülkemizde, 15-24 yaş grubunda 12 milyon 989 bin 42 genç bulunuyor. Genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 16,3'üne karşılık geliyor. Bugün birçok ülke genç nüfusunun giderek azalması tehlikesiyle karşı karşıya. Dünya geneline baktığımızda Türkiye’nin gençlik gücü oldukça yüksek. Biz de bu hafta Türkiye’de bünyesinde en fazla genç yer alan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ile gençliği ve onlar için yaptıkları çalışmaları konuştuk...   Cumhurbaşkanımız konuşmalarında teşkilatlardaki metal yorgunluğundan ve yenilenme gerekliliğinin altını çiziyor. Siz gençlik kollarında bir yorgunluk hissediyor musunuz?   Gençlik kolları doğası gereği sürekli kendini yenileyen bir yapıya sahip. Öncelikle bizde 30 yaş sınırı var. 120 ilçe, 81 ilinde her üç yılda bir %70’in üstünde bir oranla değişim oluyor. Bu değişim gençliğin dinamizmini getiriyor. Keza sayın Cumhurbaşkanımızın da bu yönde gençlik kollarımızla ilgili bir açıklaması olmadı. Melih Ecertaş: Türkiye tüm dünyadaki mazlumların, masumların ve ümmetin umudu   Gençler siyasette neden olmalı?   AK Parti kurulduğu günden bugüne siyasette gençlerin aktif rol almasını önemseyerek siyasetin her safhasında gençlerin temsil edilmesini sağlıyor. AK Parti iktidara geldiği ilk yıllarda seçilme yaşını 30’dan 25’e indirerek gençlerin yedek kulübesinde kalmaması için onlara siyasetin kapısını araladı. Bugün ise seçilme yaşını 18’e indirerek ve 5. Büyük Kongre ile Gençlik Kollarından yetişenler dahil olmak üzere parti MKYK’sında 10 isime yer verdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, sadece siyasette değil devlet kademelerinde de gençlerin görev almasını önemsiyor ve gençlere öncelik veriyor.  
“AK Parti’yi geleceğe gençler taşıyacak”

 AK Parti’de siyasetin gün geçtikte aynı zamanda gençleştiğini, tecrübe ve taze kanın bir arada olduğu dinamik kadrolara dönüştüğüne değinen Ecertaş, gençlik kollarından Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek gençlerin yetiştiğini ve gençlerin bu sorumluluğun bilincinde olduğunu vurgulayarak şöyle devam ediyor: 
“Dedelerimizden 27 Mayıs’ı, babalarımızdan 12 Eylül’ü dinledik. Bu ülkenin gençleri 15 Temmuz’da o yüzden müsaade etmedi. Türkiye’nin hiçbir yerinde evinde oturan bir tane AK Parti Gençlik Kolları mensubu yoktu. Bu sebepten ötürü üzerimizde büyük bir sorumluluk var ve bu sorumluluğun hakkını vermemiz lazım.”Melih Ecertaş: Türkiye tüm dünyadaki mazlumların, masumların ve ümmetin umudu   "Türkiye tüm dünyadaki mazlumların, masumların ve ümmetin umudu"   "Türkiye tüm dünyadaki mazlumların, masumların ve ümmetin umudu" dediklerini, bunun ne kadar büyük bir cümle olduğunun iyi düşünülmesi gerektiğini dile getiren Ecertaş, "Türkiye'nin, sizce tüm dünyadaki mazlumların umudu olması ülkemizin dünyada veya bölgemizdeki büyük coğrafyalardan birine sahip olmasından mı kaynaklanıyor? Hayır. Türkiye'den büyük Rusya'sı var, Amerika'sı var, Çin'i var ve bunların hepsinin coğrafyası bizden büyük. Acaba büyük Müslüman nüfusa sahip olmasından mı kaynaklanıyor? O da değil. Endonezya’nın 200 milyondan fazla nüfusu var. Hindistan'da yaşayan Müslüman nüfus neredeyse bizim 3 katımıza yaklaşıyor. Demek ki Müslüman nüfusun yüksek olmasıyla da alakalı bir durum değil. Neyle alakalı bir durum. İnsanın ceddiyle alakalı bir durum. Sultan Alparslan'la alakalı bir durum. Fatih Sultan Mehmet ile alakalı bir durum. Abdulhamid Han ile alakalı bir durum" dedi.   AK Parti Gençlik Kollarının gençler için yaptığı projelerinden bahsedebilir misiniz?   “KAMPÜSE HOŞ GELDİN”  
AK Parti Gençlik Kolları tarafından üniversiteye yeni başlayan gençlere sürpriz bir video hazırlandı. "Kampüse Hoş Geldin" projesi kapsamında bakanlar, AK Parti genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri üniversite yıllarından hatıralarını paylaştı.
“Biz de Seni Bekliyorduk” sloganıyla  AK Parti Gençlik Kolları tarafından geçen yıldan itibaren başlatılan 'Kampüse Hoş Geldin' projesi üniversiteye yeni gelen öğrencilere rehberlik yapıyor. Gençlik Kolları, yaşadıkları şehirden farklı şehirleri kazanan öğrencileri otogar, tren garı, havalimanları ve kampüsün girişlerinde karşılıyor ve onlara yol gösterici oluyor. 
Melih Ecertaş: Türkiye tüm dünyadaki mazlumların, masumların ve ümmetin umudu   Öğrencilere her türlü destek sağlanıyor  
Türkiye’de 2017 yılında yaklaşık 350 bin öğrenci üniversiteye yerleşmiş olup bunların çoğunluğu farklı illerde üniversiteye yerleşti. 'Kampüse Hoş Geldin' projesi kapsamında, kariyerden gezi programına, münazaralardan kültürel faaliyetlere birçok etkinlikler düzenlenmesinin yanında üniversiteye yeni yerleşen öğrencilerin kampüs hayatına adaptasyonun sağlamasına destek sağlanıyor.
Videolar serisinde en başta teaser olmak üzere bakanların, genel başkan yardımcılarının ve milletvekillerinin eğlenceli hâlleri hem tebessüm ettirirken hem de gençlere âdeta birer tavsiye niteliğinde yol haritası oluyor.

Gençlik Kollarından Çin ve Kudüs çıkarması!

AK Parti Gençlik Kolları “Sınırları Aşan Gençlik” olarak anılmaya devam ediyor. Amerika ve AB programlarının ardından AK Gençlik rotasını Kudüs’e ve Çin’e çevirdi.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Temmuz 2017’de grup toplantısında yaptığı konuşmada “İmkânı olan herkes Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etsin” cümleleriyle yaptığı çağrının ardından AK Parti Gençlik Kolları “Medeniyetimizin Keşfi” programı dahilinde harekete geçti. 2 günlük Kudüs gezisi ile Kudüs'ün; tarihi, halkı, İslam Dünyası ve Osmanlı’daki yeri ve önemi idrak edildi. “Medeniyetimizin Keşfi” programı dâhilinde Kudüs ve El-Halil’i gezip bölgeyi tarihiyle birlikte tanımaya ve tanıtmaya gayret edildi. 
Çin Büyükelçiliği ile beraber eylül ve ekim aylarında MKYK üyeleri, il başkanları ve gençlik kollarından oluşan 50 kişilik bir heyetle Pekin, Şanghay ve Xi’an’da düzenlenen uluslararası gençlik konferans ve etkinliklerine katılım sağlandı.
Bu etkinlikler kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen gençlik temsilcileri ile beraber dünya gençliğinin siyasetten ekonomiye karşılaştığı sorunlar ve çözümler ele alındı. Ayrıca gençlik heyeti başta Çin Dışişleri Bakanlığı olmak üzere, çeşitli üniversiteler, akademisyenler ve yayın kuruluşlarını ziyaret ederek gelişen Türkiye-Çin ilişkileri üzerine fikir alışverişlerinde bulundu.
İkili ilişkileri geliştirmek ve ülkemizde gelişen olayları birinci ağızdan muhataplarına anlatmak amacıyla başta Almanya ve İngiltere olmak üzere, Belçika, Hollanda, İsviçre’ye AK Parti Gençlik Kolları MKYK üyelerinden oluşan heyetlerle siyasi parti, STK ve akademisyenlerle lobi faaliyetleri kapsamında bir araya gelindi. Bu ziyaretlerde başta Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri olmak üzere, 15 Temmuz darbe girişimi ve gençlik projeleri ele alındı.   Melih Ecertaş: Türkiye tüm dünyadaki mazlumların, masumların ve ümmetin umudu  
Bağımlılıkla mücadele ediyoruz

Referandum sürecinde 18-30 yaş arası 14.7 milyon gencimize başbakanımızın mektubunu ilettik. Gittiğimiz evlerde fark ettik ki birçok gencimiz bağımlılığın pençesinde, anneler, babalar çaresiz. Bu tespit ettiğimiz gençlere başta Yeşilay olmak üzere ve diğer STK’larımızla birlikte ulaşıp zararlı maddelerin bağımlılığını yok etmek için destek veriyoruz.
  Dünden bugüne şehitlerimizi unutmuyoruz: “Kahramanlar Unutulmaz” Projesi   Bugün Türkiye’nin 920 ilçesinin her birinde şehitlik var. O şehitliklerdeki şehitlerimizin ailelerini ziyarete gidiyoruz. Mesela 1980 yılında Mardin Nusaybin’de bir şehidimiz var. Bugün oğlu 40 yaşlarında, torunları olmuş. Gidip kapılarını çalıyoruz, ellerinden öpüyor, “Allah sizden razı olsun, şehidimizi unutmadık” diyoruz. Bu çalışmamızla da hem şehitlerimizi rahmetle anıyor, onlara vefamızı hem de gençliğimizin bilincini diri tutuyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.