Türkiye Çocuk okuyan Bakanımız

A -
A +
Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu fuarımızı teşrif ettiler...
 
Muammer Erkul aradı… Hatırlarsınız gazetemizin yazarlarındandı… “Eyüp Sultan’da bir güzel fuar var; seni standımıza davet ediyorum” dedi. 1986’dan bu yana Türkiye Çocuk dergisinden başlayan mesai arkadaşıyız, nasıl “peki” demem?
Uluslararası dergi fuarıymış… Hem de bu sene 10.su düzenleniyormuş. Tabii ki Eyüp Sultan Belediyesinin ev sahipliğinde…
Feshane Caddesi ve Zal Mahmut Paşa Camii avlusundaki fuara gittim geçen cuma günü… Bir saatliğine Divanyolu dergisi standında bulundum… Divanyolu dergisi her bir sayısını “istasyon” olarak değerlendiriyor… Çok değerli yazarlar, şairler, hikâyeciler yer alıyor… Benim stantta bulunduğum saatlerde bir anons duyuldu:
“Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu fuarımızı teşrif etmişlerdir...”
Gözlerimiz fuar sokağındaki stantlara çevrildi… Gerçekten de az ileride bir grup basın mensubu ve fuar görevlisiyle birlikte Sayın Bakan stantları geziyordu. Çok yavaş ilerlediğine göre öyle usulden bir geziye benzemiyordu. Çünkü her stantta gençlerin çalışmalarıyla ilgileniyordu.
Divanyolu dergisinin standına gelene kadar hayli bir vakit geçti… Bizim stanttan bir önceki standa geldiğinde meğer oradaki katılımcılar tiyatro faaliyeti de yapıyormuş. Bakan Bey dedi ki gençlere:
“Madem güzel çalışmalarınız var, iletişime geçelim ve size destek olalım… Tiyatrocu gençlere ihtiyacımız var.”
Çocuklar çok sevinirken onların iletişim bilgisini aldı beraberindeki heyet… İçimden sevindim ve dedim ki: “Sayın Bakan inşallah bu gençlerin elinden tutar...”
Sonra Divanyolu dergisi standını teşrif ettiler. Stantta Muammer Erkul’un çocuklar için kaleme aldığı "Çekirge Çetin" isimli minik kitap dikkatini çekti… Bu arada fuar görevlisi dedi ki:
“Sayın Bakanım, Muammer Erkul, Türkiye Çocuk dergisinde de çiziyordu...”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu “Öyle mi? Ben Türkiye Çocuk dergisini hep okurdum… Orada Bizim Can vardı, Kurdoğlu vardı… Türkiye Çocuk dergisini bilmez miyim?” dedi ve Çekirge Çetin kitabından kendisine bir tane satın aldı. Bize başarılar dileyip stanttan uğurlarken dedim ki içimden: “Tamam, Sayın Bakanımız çocukluğunda Türkiye Çocuk dergisi ile büyümüş ya… O tiyatrocu gençlerin elinden kesinlikte tutacaktır. Çünkü o bir Türkiye Çocuk okuyucusudur...”
Kendisine çok teşekkür ediyoruz…
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.