Nasip meselesi böyle bir şey

A -
A +
“Bu vesile ile okuyucularımızdan, İbrahim Amca'nın ruhuna Fatiha istirham ediyorum...”
 
Bu şekilde aylar yılları takip ederken İbrahim Amcamız Türkiye gazetesi aboneliğinin 2. senesini doldurmuştu... Yine bir kış gününde Isparta'nın yarı kar yarı buz yollarında bisiklet sürerek gazete dağıtırken, İbrahim Amca'nın evinin önünde beklenmedik bir durumla karşı karşıya idim... Bir önceki gün bıraktığım gazete hâlâ kapıda asılı duruyordu. Bir iki tıklattım ama kapı açılmadı. Acaba korktuğum başıma mı geliyordu?
Belki bir yere kalmaya gitmiştir diye düşünerek ikinci gazeteyi de kapıya astım ve o günkü çalışmama devam ettim. Fakat aklımın bir köşesinde İbrahim Amca'nın ölmüş olabileceği ihtimali endişesi devam etti.
Yine ertesi gün gazete dağıtımımda kapıda iki günlük gazetenin de hâlâ durduğunu görünce endişem iyice arttı ve kapıya biraz daha sertçe vurarak seslendim ama yine açılmadı.
Artık bir şeyler yapmam gerekiyordu. Hemen komşu eve gidip durumu anlattım. Komşusu ile beraber kapıyı vurduk ama içeriden hiç ses gelmiyordu...
Ben daha fazla dayanamayıp polisi aradım...
Kısa sürede polis ekibi ve ambulans beraber evin önüne geldiler. Polis biraz kapıyı zorlayınca kapı açılıverdi. İçeri girer girmez sağlık görevlilerini çağırınca benim korkum iyice tavan yaptı. Maalesef sağlık görevlisinin "ex" dediğini duyunca ben de kendimi tutamayarak içeri girdim.
İbrahim Amca yerde sırtüstü yatıyordu. Maalesef vefat etmişti. Yüzüne biraz daha dikkatli bakınca bir şey fark ettim. Hafif bir gülümseme vardı. Bu durumu imanlı olarak ölmenin alâmeti olarak gördüm, üzüntüm biraz hafifledi. Polis herhangi bir şüpheli durum olmadığına kanaat getirince hastaneden morg aracı istedi. Ben bu noktadan sonrasında neler yapıldı bilmiyorum. Çünkü gazetenin dağıtımına devam etmem gerekiyordu.
İbrahim Amca vefat etmiş ve benim takibim ile cesedi fazla beklemeden evden çıkarılmıştı. Şimdi öldüğü aylarca fark edilmeyen yalnızların görünce gazete abonemizin o sözü hep hatırıma geliyor. Allahü teâlâ rahmet eylesin...
Okuyucularımızdan, bu vesile ile İbrahim Amca'nın ruhuna Fatiha istirham ediyorum...
Bu hatıramı bu gazetenin eski bir çalışanı olmakla beraber gönül bağı devam eden bir okuru olarak sizinle paylaşmak istedim. Buradan tüm Türkiye gazetesi çalışanlarına ve özellikle dağıtım görevlilerine selam ediyor başarılar diliyorum...
          Hacı Murat Şenyılmaz-Antalya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.