Diğer dişler ne alaka?

A -
A +
 Diş hekimi yarım saat uğraştı. Sonra "olmuyor, bir hafta sonra gelin dişi çekelim" dedi.
 
Annemi götürdüğüm sınıkçı benim derdimi söyleyince birkaç saniye baktı ve ne dese beğenirsiniz?
“Senin kalça kemiğin yerinden çıkmış, o da ayağına vuruyor!..”
Birkaç dakikalık bir işlem yaptı, parmaklarıyla dışarıdan operasyon yaptı âdeta. Sonuç inanılmazdı. Rahatlamıştım…
Bir de geçenlerde bir diş rahatsızlığı yaşadım. Kanal tedavisi olmuş olan dişim ağrıyordu. Diş eti şişmişti. Devlet hastanesine gittim ilk olarak. Doktor hanım kendisinin yapamayacağını, bir endodonti uzmanına gitmem gerektiğini söyledi. Endodonti uzmanına gittim. O da kanal tedavili dişe işlem yapamayacağını, üniversite hastanesine gitmem gerektiğini söyledi.
Benim durumum acildi. Baktım iş çıkmaz sokağa girmişti. Tanıdık bir diş hekimine gittim.
“O dişin yanındaki 2 dişi de birleştiren 3 dişi kapsayan zirkon bir kaplama yapalım, epeyce maliyeti var ama sana indirim yaparız” dedi.
“Yeter ki kurtulayım” diye kabul ettim. 10 yıldır tanıyordum. Bana yamuk yapmazdı.
Ertesi gün düşündüm: “Yahu benim bir dişimde problem var, diğer 2 diş ne alaka? Ayrıca bu dişler kaplama yapılacak boyutta değil, üstelik onca para vereceğim. Bu işin ticaret boyutunu ele almış” diyerek randevuya gitmedim.
Bir diş kliniğine gittim. Doktora tecrübesini sordum. Devletin endodonti uzmanı dahi kaçınıyordu bu işlemden.
Doktor, bunun gibi çok vaka yaptığını söyledi. Yarım saat uğraştı. Sonra "olmuyor, bir hafta sonra gelin dişi çekelim" dedi.
Diş çok mühim bir azı dişti.
"Hiçbir çaresi yok mu?" diye sordum, “yok” dedi.
Aynını bir başkasına da söyleyince tanınmış bir diş kliniğine gittim. Diş hekimi işleme başladı. "İki kanalı açtım, ancak benden önceki doktor diğer kanala işlem yaparken aleti kırmış, o da kanalı kapamış, onu çıkarmakta zorluk yaşıyorum" dedi.
Epeyce uğraştan sonra onu da çıkardı. Daha sonra bir seans daha geldim. Rabbime şükürler olsun şifa nasip etti. Öbür doktor kanalda alet kırıp sonra işin içinden çıkamayınca da “dişi çekelim” deyip işin içinden sıyrılmaya kalkışmıştı. Akıl alır gibi değil gerçekten.
Bir arkadaşım “mahvoldum” diye feryat ediyordu. 2 yaşındaki oğlunu özel bir hastanede çocuk doktoruna götürmüş, doktor çocuğa rutin kontrollerde “yumurtası problemli, acilen ameliyat” demiş. “Endişe yapma, işin uzmanına git” dedim. Gitmiş bir profesöre, profesör 1 dakika bakmış, “hiçbir şeyi yok” demiş... "Yarım hekim candan eder..." demişlerdi değil mi?

           Ahmet Arkun-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.