Yüz yüze tanışamadım ama…

A -
A +
“Yüz yüze tanışmadım ama hayatıma dokunun bu hocayı bir ömür hayırla yâd edeceğim...”
 
Hiç karşılaşmadık bile kendisiyle…
Hatta ilk o mail göndermişti bana. Ondan gelen maile şaşırmış sevinmiş heyecanlanıvermiştim. Benim ilgi ve alakam olan alanları nasıl da fark edip bana mücevher niteliğinde önerilerde bulunmuştu. Kim bilir nice genç insana bu şekilde maillerle hayatta başarılı olmanın yollarını anlatmıştı… Böyle bir hoca tavsiyede bulunur da tavsiyelerine uyulmaz mı?
Ben teknolojiye ve insanî ilişkilere iletişime meraklı birisiydim. O da bana bu konuda eserler tavsiye ediyordu.
Tavsiye ettiği kitapları arayıp buldum, aldım. Okuyup kendisine özet geribildirimler sundum.
Bu şekil yazışmalarla 2 yıl süren rehberliğin tohumlarını gönlüme atmış oldu. Önerdiği her bir kitap üzerinde yazışmalarımız sayesinde hayatta başarılı olmak adına farklı bakış açılarının önemini fark ettim.
2013 yılında basılan Adam Grant’in kaleme aldığı “Vermek ve Almak” (Give and Take) isimli kitap bana merhum Enver Ören Ağabeyimin güzel nasihatlerini hatırlatmıştı.
Kitabı okurken hem sevinmiş hem derin düşüncelere dalmıştım. Ehl-i sünnet âlimlerinin eserlerinde anlatılan dinî hassasiyeti farklı kelimeler ile başkalarından da duyuyorduk.
Başka bir önerisi ise 2018 yılında basılan Richard Shotton tarafından kaleme alınan “Karar Fabrikası” (Choıce Factory) isimli kitaptı. Bu da satın alırken yaptığımız hataları öğreten bir eser oldu. Gördüğümüz renklerden izlediğimiz reklamlara, ürünlerin raflara nasıl dizildiğinden internet reklamlarına kadar çok geniş bir alanda yaptığımız satın alma hatalarının aslında bize nasıl zarar verdiğinin en güzel örneğini oluşturuyordu.
Bana bu eserleri tavsiye ederek iş ve insani hayatta; merak ettiğim teknoloji dünyasında önemli tavsiyeleriyle hayatıma dokunan insan gazetemizin yazarlarından Prof. Dr. İsmail Kaya Ağabeydi.
O bizim gibi gençlere, dinimizi Hakikat Kitabevi'nin yayınladığı eserlerden öğrenmemizi tavsiye ederken mesleğimizle ilgili meraklarımızda da dünyaca ünlü isimlerin eserlerinden de yararlanabileceğimizi söylüyordu.
Hem de biz ona yazmadan o bize yazarak… O bizi mail ile motive ederek…
Hiç tanışmadan, mail yoluyla yazıştığımız hayatıma dokunan bu değerli bilim adamı, 23.05.2020 tarihinde 74 yaşında vefat etti. Onu dünyada hiç görmedim, görme şansım da kalmadı. Ama bazen yüz yüze tanışmak da gerekmiyor. Mekânı cennet olsun...
        Ahmet Faruk Sarıkoç 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.