​Ortak hikâyemiz insan olmak -2-

A -
A +
Size kısacık bir hikâye, bir masal anlatacağım ancak, eksik yerlerini herkes kendisi tamamlayacak. Bir gün bir anne bir çocuk doğurmuş. Yok, bin çocuk doğurmuş… Yok yok, yüz yılda doğacak bütün çocukları doğurmuş… Bu doğan çocuklarda birkaç soru soracak kadar enerji ancak varmış. Bu kısıtlı gücü kullanarak sormaya başlamışlar. Onlar sormuş, anneleri ağlamış. Ağlamış, ağlamış, ağlamış… Annelerinin gözyaşı hiç dinmemiş. İnsandaki masal ve hikâye sevgisinin sırrı… Dünyaya insan ve çocuk olarak gelip soramadığımız sorular ve alamadığımız cevapların olması mı? Hikâye ve masallarda onları mı arıyoruz dersiniz? Kendi hayatı bir hikâye olan insanların, hikâye sevmeleri ve etkilenmelerinden daha tabii bir şey olabilir mi? Yani hikâye sevgisi esasında yaratılıştan geliyor. Evet… Çocuk olarak dünyaya geldiğimizde aslında hepimizin hikâyesi de orada başlamış oluyordu… Her birimizin o gün bir soru soracak kadar enerjisi bile yokken şimdi var. Artık ne soracaksak şimdi sorabiliriz. Hem de annemizi ağlatmadan kendimize sorabiliriz.           Ragıp Bayraktar-Uşak     AİLE-ÖĞÜT Hayra vesile olan, hayır işlemiş gibidir. Allahü teâlâ, sıkıntıya düşene yardım edeni sever...       ŞİİR                         Yoksulluk hırkası  
Yoksulluk hırkası sırtımda benim
Bir garip anadan doğdum doğalı;
Kıt yazmış yazımı rızkı verenim
Üç karış kundağa sığdım sığalı.
 
Garibim garipten seçildi yârim
Mahzun yavrularım yürekte nârım
Helâle talibim, harama körüm,
Sabırla nefsimi boğdum boğalı
 
Kiminin meyveli bahçesi bağı
Türlü nimet dolu eli kucağı
Hanemde gülümün tütmez ocağı
Dertleri başına yığdım yığalı
 
Sanmayın ki kaderime dargınım
Baş üstüne Hak’tan gelse dar günüm
Ercan der “şükürle geçer her günüm,
Secdeye eğilip yağdım yağalı.”
                   Osman Ercan-Elazığ  
PRATİK BİLGİLER   LİMON SUYU: Limonların eskisi gibi suyu çıkmıyor diye üzülmeyin, kesmeden bir saat kadar önce sıcak suda bekletin, beklettiğinize değecektir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.