Siz de hayal edebilirsiniz

A -
A +
Yazmak "ha" deyince olmuyor. Sen o "ha"yı bir "hay" yapacaksın sonra da Allah'ın ismiyle başladığın bu serüvende kalemini hissettiğin ve hissettirmek istediğin kelimelerle yönlendireceksin.
Şahsen ben şu an hayal etmek istiyorum. Siz de hayal edin. Size bu serüvende hayal kurmayı anlatacağım.
Hayal! Bazı insanlar hayal kurmaktan çekinirler. Çünkü korkarlar. "Ya gerçekleşmezse, sonunda üzülürsün, ne gerek var" işte bütün sebep bu. Ne gerek var denir mi efendim? Her bireye lazım bu iş; iş deyince korkmayın hemen. Hayal kurmak canım bildiğiniz şey.
Sultan Fatih İstanbul’u nasıl fethetti?
Üstat Necip Fazıl şiirlerini nasıl yazdı?
Bu elinizde tuttuğunuz gazete nasıl oluştu? Önce  hayal ettiler, arzuladılar. “Bu iş benim sevdam, hayalim” dediler ve işe koyuldular. Kusura bakmayın ama hayal kurmadan geçen bir ömürde ne kadar ileri gidebiliriz? 
Bazıları hayal kurmayı "çocukça" buluyor. Olsun çocuklaşalım. Ne var bunda. Hayal kurmak demek bir hedefin, amacın olduğunu gösterir. Amacın varsa onun için hayal kurarsın.
"Daha başka nasıl olabilir" diye planlar yaparsın. 
Tamam biz kadere inanan insanlarız. Ama atladığımız bir yer var, her insan kendi kaderinin oyuncusu. Allah "benden isteyin vereyim" buyuruyor. Yani dua edin diyor. O zaman biz de oyunculuk performansımız boyunca dua edelim. Unutmayın hayal kurmak da aslında bir duadır. Her hayal kuran insan hedef sahibi insandır. Allah aşkına kim böyle bir insan olmak istemez ki?! 
Hâlâ hayal kurmaktan çekiniyor musunuz?
        Betül Sena Bayraktar-Bursa  
 
ŞİİR
 
      Ey sevgili...
 
Sen benim doğru sorularımın en yanlış cevabıydın.
Gözümde yaş varken;
Bana yağmuru anlattın!
İkimiz gerçektik birimiz yalan!
Unutmanın mümkün olmadığı bir hatırasın.
Şimdi bana kalan!
Yazdıklarıma bakma;
Sustuklarıma sakladım seni.
Ömrümde yeşerecektin;
İçimde çürüttüm seni!
Söyle hangi aşkın artığıydı;
Bana kalan bu sevgi!
Kimin intikamını benden;
Alıp gittin ey sevgili!
 
            Ömer Atıcı-İstanbul
.
 
 
AİLE – ÖĞÜT
Düşmanlarınızın en kuvvetlisi içinizdeki nefsinizdir.
          Hadisi şerif
 
 
 
ESKİMEZ KELİMELER
 
BÎNAMAZ:
Halk arasında “beynamaz” olarak söylenen kelime aslında “bî” olumsuz ekini alarak “bî-namaz” yani namazsız; namazı olmayan namaz kılmayan anlamında kullanılan bir kelimedir. Zamanla bu “beynamaz” şeklinde dilde dolanır olmuştur.
 
KARA SEVDA:
Sevda kelimesi Arapça siyah anlamındadır. Kara da zaten Türkçe siyah anlamındadır. İki kelimenin yan yana anlamı “siyah-siyah” veya “kara-kara” demektir. Kara sevda ise gözü ondan başka hiçbir şeyi görmeyen âşık için kullanılmaktadır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.