Bir damla umut

A -
A +
İnsanoğlunu bu dünyada ayakta tutan şey “umut”... Hepimizin geçmişte yaşadığı kırgınlıklar üzgünlükler vardır ancak biz bunlarda takılı kalırsak kendimizi yarınların bize getireceği güzelliklerden mahrum bırakmış oluruz. Ayrıca umut insanın kalbine serinlik yüzüne gülümseme getirir ve kalbinde serinlik rahatlık olmayan bir insan ne kadar mutlu olabilir ki?
Yüzünde gülümseme olmayan sadece somurtan bir insan çevresine negatif enerji yaymaktan başka ne verebilir ki?
Ancak sürekli gülen bir insan etrafına pozitif enerji yayar çevresindeki insanların mutlu olmasını sağlar ve unutmayın ki bir güler yüzün karşısında durabilecek hiçbir şey yoktur. Bu dünyada rahatça yaşayabilmek için ne çok para gerekir ne de çok fazla zekâ; unutmayın ki mutluluk gelirken zeki cahil fakir zengin diye ayrım yapmıyor mutluluk onu hak edene onu arayana gidiyor. O zaman mutlu olmak için tek şart var o da mutluluğu arzulamak onu istemek. Dikkat ederseniz bunları başaran insanların hayatta her zaman mutlu olduğunu ve her şeyi başardığını göreceksiniz. Bu hayat hepimize çok fazla hüzün başarısızlık hayal kırıklığı getirecek ancak başarılı insan bütün olumsuzluklara rağmen umudunu kaybetmeyen ayakta duran asla vazgeçmeyen insandır. Başarısızlık yere düşmek değil yerden kalkamamaktır; düştüğü yerden kalkabilmek için insana gerekli olan tek şey ise umuttur... Uzun lafın kısası bu dünyada mutlu olmak rahat etmek/edebilmek için gerekli olan tek şey umuttur. Siz umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin göreceksiniz ki gerisi çorap söküğü gibi gelecek...
           Ahmet Ekici-Ortaklar Fen Lisesi öğrencisi
 
 
 
ŞİİR
 
        Sonbahar
 
Geldi yine sonbahar
Yine sen yoksun
Sen bir yerde ben bir yerde
Ayrıyız  annem …
 
Ayrılık kolay değil
Bilirim senin beni
Benim seni özlediğini
Anlaşılmasa da özledim annem
 
Hani o sonbahar ayında
Sıcacık çorbalar yapar verirdin ya
İşte o şimdi yok
Benim biricik canım annem
     Turan Habil Koçak/Mersin-Gülnar
 
 
 
UNUTULMAZ KELİMELER
 
HABRİ HARBİ: Daha çok askerlikte silah temizlemekte kullanılan Arapça kökenli bu kelimenin anlamı yine askerlikte kullanılan kısa mızrak ve düz demir çubuk için geçerlidir. Gerçekten de bu kelime silah temizlerken ve eskiden de dolmalı tüfeklerde namluya barut ve pamuk iterken kullanılan demir çubuklara verilen addır. Bu demirler düz ve eğilip bükülmeyecek derecede sağlam olduğu için halk arasında da mecaz olarak kullanılmıştır. Bu kullanımda harbi olmak “net” olmak, “doğru” olmak, “dürüst” olmak anlamındadır. “Harbiden” veya “harbi harbi” şeklinde söylenir…
 
HALEF-SELEF: Halef kelimesi "sonrasında gelen" demektir. Halife kelimesi de bu anlamda kullanılmaktadır. Yani "kendisinden önceki birinin yerine gelen, bir yöneticinin ardından gelen yeni yönetici, vekil" anlamındadır. Bu kelime sebebiyle halefin önündeki kimse de selef olmaktadır. Selef de önceki kimse, önceki rivayete göre 'kalfa' kelimesi ustanın yardımcısı ondan sonra gelecek olan anlamında 'halife' kelimesinden doğmuştur. Halef kelimesinin ihtilaf kelimesiyle, muhtelif kelimesiyle de irtibatları var olup bir hareketliliği bir değişikliği ve çeşitliliği de içinde barındırmaktadır.
 
ATASÖZÜ
 
Akşamın hayrından sabahın şerri yeğdir...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.