Mutlu olmayı hak ediyoruz

A -
A +
Çünkü hayat mutlu olamayacağımız kadar uzun değil. Mutsuzluğun en büyük sebeplerinden biri de çok düşünmektir. Kendinizi meşgul edin. Aklınızı negatif tutan olaylardan ve insanlardan uzaklaştırın.
Bazen kendimizi ne kadar meşgul etsek ve etrafımızda bizi destekleyen pozitif insanlar olsa da hayat, yolunda gitmeyebilir. Bazı imtihanlarla karşılaşabiliriz.
Hayat her zaman güzelliklerle karşımıza çıkmaz çıkmayacaktır da... Nasıl ki dünyada bir başarı elde etmek için, bir mesleğimizin olabilmesi için sınavlara tabi tutuluyorsak, tek hayatın dünya olmadığı ve bir şeyleri kazanabilmek için ukba için de çalışmak gerektiğini bilmeliyiz.
Hayat sizi kötü bir durumda bırakınca “neden ben” demeyin. “Hadi bakalım" deyin.
“Her şerrin altında bir hayır vardır" deyin.  Mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyin. Çünkü istediğiniz her şeyi başarabilirsiniz.
Albert Einstein 1922 yılında Japonya’ya bir ziyarette bulundu. Kaldığı otelde bir çalışana bahşiş vermesi gerekiyordu. Fizik dehası bahşiş yerine çalışana mutluluğun formülünü yazıp verdi. Bu not günümüzde 1.5 milyon dolara satıldı. Notta yazan şey şuydu;
“Sakin ve mütevazı bir hayat, başarı peşinde koşmanın sebep olduğu daimî huzursuzluktan çok daha fazla mutluluk getirir...”
Yani başarı peşinde koşarken sürekli evinizden ailenizden mutluğunuzdan feragat ediyorsanız gelen başarı mutluluğunuz ve huzurunuzla yer değiştirecektir. Eğer buzdolabınızda yiyeceğiniz, giyecek temiz kıyafetleriniz, uyuyacak bir yeriniz varsa dünyanın %75’inden daha zenginsinizdir. Eğer bu yazılanları okuyabiliyor ve gerçekten anlayabiliyorsanız, dünyadaki dinleyemeyen, düşünemeyen ve anlayamayan 3 milyar insandan daha şanlısınız demektir.
Hayat şikâyet etmek değildir. Mutlu olmak için sebepler bulmaktır. Başarılı olmak için planlarınızı kimseye anlatmayın. Çünkü insanlar sizin moralinizi düşürebilir ya da sizden önce davranarak planlarınızı hayata geçirebilir. Kendi yaptıklarınızla ve hayatınızla mutluysanız başarılısınızdır...
            Hatice Duygun
 
 
ŞİİR
 
            Rabbim
 
Çektirir bir çizgi günahlarına.
Bakmadan yüzünün karalarına.
Dermandır kalbinin yaralarına.
Gafur’ur-Rahimdir elbette Rabbim.
 
Daima gidelim dost kapısına.
Durmadan vuralım bab halkasına.
Cevap gelir bir gün yakarışına.
Gafur’ur-Rahimdir elbette Rabbim.
 
Zorluklar körüktür yanışlarına.
Umutlar işaret varışlarına.
Ecirler doldurur avuçlarına.
Gafur’ur-Rahimdir elbette Rabbim.
 
Yegâne destektir yarışlarına.
Arşınla yaklaşır karışlarına.
İhlâsı bahşeder anışlarına.
Gafur’ur-Rahimdir elbette Rabbim.
 
İnşirah huzmesi daralan kalpte,
Fetih’in müjdesi yenikken harpte;
Kabule şayandır Nasuhi tövbe,
Gafur’ur-Rahimdir elbette Rabbim.
                                 Zuhal Güzel
 
 
 
PRATİK BİLGİLER
 
CEVİZ VE MOBİLYA ÇİZİĞİ:
Cevizin ne kadar yararlı bir besin olduğunu hepimiz biliyoruz. Cevizden aynı zamanda mobilya çiziklerini yok etmede de yararlanabileceğimizi ise pek bilmeyiz. Ama ceviz cila özelliğine sahip ender yiyeceklerdendir. Eğer evinizdeki ince mobilya çiziklerini her gördüğünüzde canınız sıkılıyorsa bir ceviz ile bunu çözebilirsiniz. Cevizin içi ile o çizik kaybolana kadar hafif bir şekilde o çiziği ovaladığınızda bir süre sonra çiziğin kalmadığını görecekseniz. Ceviz ile ahşaplarda oluşan çizikler gerçekten kolay kaybolur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.