Kabir ziyaretinin önemi

A -
A +
“Bir pazar günü ailece kabir ziyaretlerine niyetlendim. Cabir, Kaab, Şeybet’ül Hudri (radıyallahü anhüm) gibi birçok mübarek ismin ziyaretine gidecektim ama olmadı. İki hafta sonraki pazar nasip oldu. Fakat ertesi gün yani pazartesi günü garip bir şey oldu.
İş yerine geldiğimde komşu esnaf anlatıyor. Bu esnaf arkadaşa bir başka esnaf geliyor. Ki ben bunun daha evvelden simasını biliyorum ama adını bilmiyorum. O da benim simamı bilse de adımı bilmiyor. Bu kimse mütedeyyin bir Müslüman olarak insanlara Kur’ân-ı kerim öğretmek için çok gayret ediyor, hatta bu uğurda dükkânları tek tek gezip uğraşıyor.
İşte bu zat-ı muhterem ben dükkânda değilken komşu dükkâna geliyor ve diyor ki:
-Sizin şu karşıdaki esnafı rüyamda gördüm.
-Hangi arkadaşı?
-İsmini hatırlayamayacağım.
-Ahmet Bey mi?
-Evvet evet… Bana söylenen de bu isimdi…
Komşum soruyor:
-Hayırdır inşallah?
O isim anlatıyor:
-Hem sahabe gördüm hem hoca gibi birisini gördüm. Bana dedi ki “Ahmet’e selam söyle bizi ziyarete geldi memnun olduk. Onun duaları kabul olur inşallah, yalnız zekâtına dikkat etsin!”
Fesüphanallah!.. Ben daha sonra dükkânıma gelip de komşum bana bunları anlatınca, ismini sonradan öğrendiğim Adnan Ağabey'i buldum. Tek tek gördüklerini yeniden anlattırdım. Dinlerken şaşkınlığımız bir kat daha arttı. Çünkü onun anlatırken haberi yok ama ben gerçekten onun rüyayı gördüğü gecenin günü pazar, iki hafta ertelemeli kabir ziyareti yapmıştım. Pazartesi gelip bana bunu anlatıyor ikimizin de tüyleri diken diken oldu…
Buradan kalbimde bir duygu oluştu ki Allah dostları kabirleri ziyaret edildiği zaman ziyaretçilerinden haberleri oluyor ve her zaman onları ziyaret etmek gerekiyor.
Bu vesileyle burada ismi zikredilen ve zikredilmeyen tüm Allah dostlarına Fatiha gönderelim inşallah...
            Rumuz: Sesse-İstanbul
 
 
ŞİİR
 
  Sen aşkın şairisin
 
Kimseyi bozmuyorsun
Öfkeyle kızmıyorsun
Kinaye yazmıyorsun
Sen aşkın şairisin
 
Rüzgârdan sakınsan da
Üzülüp yakınsan da
Tripler takınsan da
Sen aşkın şairisin.
 
Mankeni yermiyorsun
Popçuyu germiyorsun
Ortaya sermiyorsun
Sen aşkın şairisin.
        Nöbetçi Şair
 
 
 
UNUTULMAZ KELİMELER
 
İZAN:  Bu kelime genelde akıl kelimesiyle birlikte kullanılır. Yazılışı “izan” şeklindedir. Arapça isim kökenli bir kelimedir. 1. Anlayış, kavrayış, akıl. 2. İtaat, söz dinleme, boyun eğme. 3. Terbiye, edep gibi anlamlara gelir.
NİZAM: Bu kelime de Arapça kökenli isimdir. Çoğulu “nizamat” kelimesidir. 1. Dizi, sıra. 2. Düzen, usul, tertip, yol; kaide, kural. 3. Zamanın gereklerine göre konulan esaslar gibi anlamlara gelmektedir.
MİZAN: Bu kelime de Arapça kökenli isimdir. Harf benzerliği olarak diğer kelimelerle karıştırılır. Ama anlamı “terazi”, “ölçü âleti”, “tartı”; “ölçek” gibi anlamlara gelmektedir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.