Karamsar olmayalım...

A -
A +
Yeni Zelanda, Çin, İsrail, İtalya vb. başardı. Tehlikeyi büyük oranda savdı. Biz de başarabiliriz. Türk toplumu 200 kadar ülke içinde kişisel temizliğe çok önem veren ilk 10 ülke arasında yer alır.
AB ülkelerinin çoğunda sağlıklı tuvalet bile yok. Artvin ilimize komşu küçük ülkedeki tuvaletleri bir görseniz insanlığınızdan utanırsınız.
Ecdadımız yıllar yılı eczane, hekim, ilaç bilmedi. Köroğlu Dağlarının eteğindeki köyümüzde ağırlıklı olarak yoğurt, peynir, tereyağı, kaymak, yumurta, süt, tarhana, hoşaf, kabak, soğan, bal, pekmez, zeytin, ekmek, yufka vb. ile beslendi.
Bugüne tekrar dönecek olursak, bizde kolonya kullanma alışkanlığı on yıllardır zaten var. Sabunu da bırakmış değiliz. “Ukala sosyetikler” kolonyayı, sabunu, hamamı, keseyi küçümserdi. Hiçbir özelliği olmayan kimyasal jelleri bir matah sanırdı. Şimdi hepsi gerçek temizlik ürünlerine döndü.
Aslında bizim ayarlarımızı çok uluslu şirketler güncelledi. Hiçbir faydası olmayan endüstriyel ürünleri bir matah sanıp sofralarımıza koyduk. Özellikle 1980’den sonra işletilmeye başlayan liberal yaklaşımlar Batı’nın kanserojen, sahte ürünleri market raflarına yerleşti. Ülkenin her tarafından su fışkırmasına rağmen Fransız’ın plastik şişedeki suyu 4-5 TL etiketle mahalle bakkalına kadar sokuldu…
Tıp uzmanı olmayan medya meddahlarını takip etmeyin, okumayın, dinlemeyin. Hele ki Twitter adlı çöplüğü hiç kale (dikkate) almayın. Nice sahte trol korku ve panik yaymaya çalışmaktadır geçiniz… Türkiye’nin çok meselesi vardır. Ancak tıp alanında çok üst seviyede bir ülkedir. Dünyanın her tarafından insanlar ülkemize tedavi olmak için gelmektedir.
Geçen gün bir hastaneye gittim. Gözlük camlarımı kontrol ettirdim. Dişimdeki problemi gösterdim. Bunlar için 1 dakika bile kuyrukta beklemedim. Sağlık çalışanlarının kibarlığı, titizliği olağanüstü idi…
Devletin yetkililerinin önerilerini uygulamaktan başka yollara sapmayalım. Enseyi karartmayalım. Ekonomik darlık, sıkışma ve kriz de atlatılacaktır. Türkiye'yi hiçbir güç durduramaz. Hırsız ülkelerin tuzakları işe yaramayacaktır.
           Ali Özdemir
 
 
ŞİİR
 
          RAMAZAN BEREKETİ
 
İslam’la ol, hakkın karşısında hak olan
Haksız olana, hak diyemez hakkı bulan
Namazdır, gönülleri imanla dolduran
O’dur hatadan nafile isteyene af sunan.
 
Verir sana, şükret diye ey Yüce Yaradan.
Olmayanı bil diye geldi, rahmet ayı ramazan.
Aşkın sırrını erişmek için,
Dillendir her mecliste o güzelliği ey insan.
 
Mesnevîdir bizleri agâh yapan,
Tâc-ı serdir, mağfireti bol ramazan.
Hükmüne râm ol ki,
Cennetinle mükâfatlandırılasın ey insan.
                                Bekir S. Çakır
 
 
 
 
SAĞLIK OLSUN
 
TULUM PEYNİRİ: Tulum peyniri, ülkemizde birçok yörede kuru ve salamuralı tipte üretilen ve Türkiye’ye özgü mükemmel bir peynir çeşididir. Geleneksel olarak keçi ya da koyun derisinden yapılan tulumlarda, obruk, mağara ya da son yıllarda soğuk hava depolarında bekletilerek olgunlaştırılır sonra tüketime sunulur. Tulum peyniri çok önemli bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. B12, B6, B2, B9 vitaminleri vardır. Kemik erimesini önlemeye yardımcı olur. Dişleri korur. Kansızlığa çok iyi gelir. Sindirim sistemini düzenler. Ülsere iyi gelir. Kolesterolü düşürür. Vücuda enerji verir… Dr. İsmail Maraş
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.