Unutmadık… Unutturmayacağız!

A -
A +
15 Temmuz hain darbe girişiminin amacı;  halkın seçtiği meşru otoriteyi ortadan kaldırmak, devleti, hükûmeti ele geçirip ülkenin yönetimini yabancı güçlerin egemenliğine bırakmaktı… Orta Doğu'yu yeniden dizayn etmek isteyen güçlerin amacı Türkiye’yi bu bölgede aktör olarak dışarıda bırakmaktı.
Ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın o güçlü iradesiyle ekrandan cep telefonundan milletine yaptığı tarihî konuşmasıyla vatandaşları demokrasiye sâhip çıkmaya davet etmesi sonucu milyonlarca insan sokaklara, meydanlara akın etmişti. Havalimanları, Boğaz köprüleri yollar akın akın vatandaşlarla doldurulmuştu.
Başbakan’ın şahsında hükûmetin dirayetli duruşu, halkla bütünleşen kucaklayıcı, yönlendirici açıklamalar gönüllere su serpiyordu. TBMM’nin ortaya koyduğu güçlü irade, parti liderlerinin ve siyaset kurumlarının yaptığı açıklamalar demokrasiden yana olmuştu… Ve medya demokrasiden yana tavır alarak tarihe geçmişti… Bir ülke topyekûn olarak darbeye karşı çıkmakla birlikte zamanında bir bütün olarak meydanlara çıkmayı başarmıştı.
Bu aziz milletin canı pahasına da olsa; uçak, helikopter ve tank ateşinin önüne geçmesi ve polis teşkilatının ilk defa kararlı şekilde demokrasinin ve meşru otoritenin yanında durması darbeyi engelledi. Demokrasi zaferinin verildiği 15 Temmuz günü 251 şehit verildi 2193 kişi gazi oldu.
Bugün 15 Temmuz’un yıl dönümü… Rabbimizden hainlere bir daha fırsat vermemesini niyaz ediyoruz. Vatanımız milletimiz ve demokrasimiz uğruna can veren aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah rahmet eylesin… Gazilerimize sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Bütün engellemelere rağmen halkın büyük desteği ve teveccühüyle kurulan Başkanlık sisteminin 'Yeni Türkiye’mize hayırlı mübarek olmasını diliyoruz…
           Firdevs Gülbin Akça-İstanbul
 
 
 
 
ŞİİR
 
        Millet destan yazdı
 
Buyrukla sokağa çıktı yüz bin can,
Onbeş Temmuz’da millet destan yazdı.
Oluk oluk akıttı şerefsizler kan,
Onbeş Temmuz’da millet destan yazdı.
 
Bizler ölmedikçe vermeyiz reisi,
Okunan salalar milletin sesi,
Bu FETÖ alçakları neyin nesi,
Onbeş Temmuz’da millet destan yazdı.
 
Üzerimizde uçuyor uçaklar,
Hedef gözeterek sıkıyor alçaklar,
Ne yapsalar başaramayacaklar,
Onbeş Temmuz’da millet destan yazdı.
 
Ömer tek başına gitti şehadete,
Ne demeli şerefsiz ihanete?
Bakın bu milletteki metanete,
Onbeş Temmuz’da millet destan yazdı.
 
“Minarede ezanlar susmaz” dedi,
“Göklerden şanlı bayrak inmez” dedi,
“Vatan ilelebet bölünmez” dedi,
Onbeş Temmuz’da millet destan yazdı.
 
Ellerde bayrak dillerinde tekbir,
Tankların önüne yattı tek bir tek bir,
Bir ağızdan dediler vatan tek bir,
On beş Temmuz’da millet destan yazdı.
 
On beş Temmuz kara ve kanlı gece,
Ezberleyelim gençler hece hece.
Söylenecek daha da nice nice,
Onbeş Temmuz’da millet destan yazdı.
 
Gözünü aç da bak ne olur şöyle,
O gece neler oldu neler söyle!
Bütün düşmanlar diş biledi öyle,
Onbeş Temmuz’da millet destan yazdı.
 
Şerefsiz hainler hemen her yerde,
Hain oyun oynandı perde perde,
Bu oyun ne ilk ve ne de son perde,
Onbeş Temmuz’da millet destan yazdı.
 
Duydum ihaneti dilim oldu lal!
Size millet hakkını etmez helal,
Bu ihaneti hiç affetmez Celal,
Onbeş Temmuz’da millet destan yazdı.
 
Cenab-ı Allah bu millete ve bu devlete 15 Temmuz ve benzeri ihanetleri bir daha yaşatmasın. Âmin…  20.07.2016
 
Celal Tikbaş-Melikgazi/KAYSERİ
 
 
 
UNUTULMAZ İSİMLER
 
         Ömer Halisdemir
 
1974 yılında Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiştir. Okul sonralarında Çukurkuyu'da çobanlık yapan Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu vardır. 15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesindeki önemli isimlerden biri olan Kahraman Şehit Ömer Halisdemir, 1999 yılında piyade astsubay olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine katılmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk milletinin bekasına yönelik yapılan hain kalkışmayı önlemek için canını çekinmeden feda eden Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adının yaşatılması için Niğde Üniversitesinin ismi “NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ” olarak değiştirilmiştir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.