İsrail ordusu Halep'i vurdu: 42 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail gece saatlerinde Suriye’nin Halep kentinin kırsalını vurdu. Saldırıda aralarında sivillerin de bulunduğu 42 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun saat 01.45 sıralarında Halep kırsalındaki farklı noktaları hedef aldığı saldırının bilançosu artıyor. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevinden yapılan açıklamada, İsrail'in Halep Uluslararası Havaalanı yakınındaki bir silah deposunu vurduğu saldırıda ölü sayısının 6'sı Hizbullah olmak üzere 42'ye yükseldiği bildirildi. Hizbullah'tan yapılan açıklamada da saldırı doğrulanırken, ölen 6 kişinin isimleri paylaşıldı.

İRAN'DAN KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Suriye'deki saldırısını kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani yaptığı açıklamada, "Bu saldırılar, uluslararası yasaların açık bir ihlalinin yanı sıra Suriye'nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir. Bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdittir" dedi. Kenani, saldırıların bölgedeki krizi sürdürmeye ve genişletmeye yönelik bir "girişim" olduğunu ifade etti. Kenani, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne saldırıları kınama ve İsrail'i eylemlerinden sorumlu tutacak önlemler alma çağrısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Suriye Savunma Bakanlığından yapılan ilk açıklamada, saldırıda çok sayıda asker ve sivilin öldüğü, kamu binalarında ve özel mülklerde hasar meydana geldiği belirtilmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise en az 36 Suriye askerinin öldüğünü aktarmıştı. Reuters haber ajansının iki güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde ise saldırılarda 5’i Hizbullah mensubu, 33’ü sivil ve asker olmak üzere en az 38 kişinin öldüğü ifade edilmişti.

İSRAİL 7 EKİM'DEN SONRA SALDIRILARI ARTIRDI

İsrail, Suriye'nin doğusu, güneyi ve kuzeybatısı ile başkent Şam çevresindeki bölgelerde Hizbullah da dahil olmak üzere İran bağlantılı gruplara ait noktalara sık sık saldırılar düzenliyor. İsrail ordusu, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Suriye'deki Hizbullah milislerine ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'na karşı hava saldırılarını artırmıştı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Oguzhan29 Mart 2024 11:55

Suriye yol geçen hanı, gelen vuruyor giden vuruyor. devlet yok, işgal altında bir arazi. Esed efendi: Bana dokunmayında ne yaparsanız yapın diyor. Ülkesinin yarısını ABD , PKK ya işgal ettiriyor Esed efendide çıt yok.

Sonraki Haber Yükleniyor...