Futbol eğer buysa yandık

A -
A +

Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışındaki en önemli sınavlarından biri tartışmasız bu Sivas deplasmanı olacaktı. Tabii ki ev sahibi Sivasspor için de Fenerbahçe’yi yenmek veya ona yenilmemek önemli bir prestij anlamı taşımaktaydı. Hâl böyle olunca sahneye zevk verecek, keyif alınacak bir futbol çıkması çok kolay değildi. Fenerbahçe’de İsmail, Fred ve Szymanski’den oluşan orta saha acaba bu maçın anahtar kurgusu olabilir miydi? Ama Sivasspor o kadar çabuk ve kalabalık kendi yarı alanını dolduruyordu ki bütün plan ve düşünceler etkisiz kalacaktı. 

DZEKO HAYALET GİBİ

Zaten Fenerbahçe’nin Ferdi, İsmail ve İrfan Can’dan başka maçta ciddi şekilde etkili olabilecek elemanı da pek yoktu diyebiliriz. Bana Fred’in golünü söyleyeceksiniz; işte koca maçta tek bir saniye olumlu iş yaptı o da gol oldu. Yine Fenerbahçe’nin Dzeko’su maçta hayalet gibi dolaşarak takımına kolay bir maç oynama şansı tanımıyordu. Ya sonradan hem Batshuayi hem Serdar Dursun’un oyuna alınışına ne demeli? Ya İsmail Hoca keşke Dzeko’yu da çıkarmasaydın da tarihsel bir eser bırakmış olsaydın. 

İŞTE BAK BU PENALTI

Maçın skor tabelasına baktığımızda 2-2’yi görünce ne maç olmuş denilebilir ama hiç de öyle bu skora yakışacak bir futbol izleyemedik. Bu arada maçın genç hakemi Cihan Aydın sanki birazcık daha dersini çalışıp bizim Süper Lig’de maç seyretme kalitesine ulaşmalıdır. Bu arada maçın yabancı VAR hakemi, özellikle orta hakemi çağırıp, “İşte bak bu penaltı” uyarısını yapmakla iyi bir puan aldı sanırım. Tabii ki yazımızın sonuna gelirken Ali Şaşal’ı da kutlamak lazım. Öbür kaleci Livakovic de kalesine yönelen tehlikeli şandel topları çelerek maçta dik duran adam oldu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet23 Nisan 2024 22:02

Kemal Bey, FB kongre üyeliğinden ayrıldınız mı? Bir zamanlar Aziz Başkanı eleştiriyor ve GS ye yakın dururken Hakan Şükürü de çok övüyordunuz. Şu anki konumunuzu merak ettim. GS ye mi üye oldunuz. Teşekkürler...

Köln den Murat 23 Nisan 2024 13:12

Selamünaleyküm Kemal hocam, bugün FBde "Ligten çekilelim" muhabbeti başlarsa şaşırmayın