Rus korkusu 'evet' dedirtti

Rus korkusu 'evet' dedirtti

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla NATO'ya üyelik sürecini hızlandırmak isteyen İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin taleplerini kabul etmek zorunda kaldı.

OSMAN SAĞIRLI

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması, İsveç ve Finlandiya’yı NATO’ya yaklaştırdı. Rusya ile 1.300 km sınırı olan Finlandiya, büyük güvenlik endişesi yaşadı. Tarafsız ülke olarak bilinen İsveç ise 1980’li yıllardan beri NATO ile askerî ilişkilerini sürdürüyordu. Pek çok konuda Avrupa ile birlikte hareket eden İsveç, Ukrayna krizinin ardından üyelik sürecini hızlandırdı. Ülkede NATO üyeliğini isteyenlerin oranı savaşla birlikte yüzde 20’den yüzde 70’e çıktı. PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin cirit attığı iki ülke, Türkiye’nin taleplerini her ortamda yok sayıyordu. Ancak Rusya tehdidi, işleri değiştirdi ve iki ülke Türkiye’nin isteklerini kabul etti. Pekiyi bundan sonra ne olur?

Finlandiya’nın NATO üyesi olmasıyla, NATO-Rusya sınırı bugünkünün iki katında çıkacak. Bu da doğal olarak Rusya’nın güvenlik endişesini büyütecek ve daha saldırgan olmasına yol açabilecek. Bunun en somut örneği ise ekonomik yaptırım olarak görülecek. Zira Finlandiya ihtiyaç duyduğu doğalgaz, petrol ve tahıl ürünlerinin büyük bir bölümünü Rusya’dan alıyor.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...