Gençlerin rotası değişti! ABD tahtını kaybetti liderliği İngiltere aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gençlerin rotası değişti! ABD tahtını kaybetti liderliği İngiltere aldı

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yurt dışına eğitime giden Türk öğrencilerin sayısı her geçen yıl artıyor. Yapılan araştırmalar ise eğitim alan öğrencilerin büyük bir kısmının Türkiye’ye geri döndüğünü ortaya koyuyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları ve ETS TOEFL’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği gençlik araştırmasına göre yurt dışı eğitiminde ilk sırada yer alan ABD uzun yıllar sonra ilk defa en çok tercih edilen ülke olma ünvanını kaybetti. Araştırmaya katılan gençlerin yeni favorisi, yüzde 62,1 ile İngiltere oldu.

Almanya yüzde 54,2 ile ikinci sırada yer alırken, ABD yüzde 51,3 ile üçüncü sırada kendine yer buldu. Kanada, İtalya, Hollanda, İsviçre, İsveç, Fransa, İrlanda, Belçika, Avusturya ve Japonya ise gençlerin tercih ettiği diğer popüler ülkeler arasında...

Yurt dışına eğitime giden Türk öğrencilerin sayısı da her geçen yıl artıyor. Yapılan araştırmalar ise eğitim alan öğrencilerin büyük bir kısmının Türkiye’ye geri döndüğünü ortaya koyuyor. İngiltere’ye bu ilginin ardından Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları, en prestijli üniversiteleri Türkiye’ye getiriyor. 16-22 Mart tarihlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek fuarlarla, İngiltere’deki üniversite ve kolejlerin temsilcileri ile doğrudan görüşme imkânı sağlanacak. Öğrenciler kariyer hedeflerine uygun programlar hakkında detaylı bilgi alabilecek. 

YENİ REKOR BEKLENİYOR

Sorularımızı cevaplayan Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları Yönetici Ortağı Engin Coşar “Geçen yıl sonbaharda gerçekleştirdiğimiz rekor katılımlı fuarlarımız, geleceğimizin teminatı gençlerimiz için oldukça verimli geçti. Bu şubatta gerçekleştirdiğimiz araştırmaya göre en popüler destinasyon artık İngiltere. Biz de daha çok İngiltere Üniversitesi’ni Türk öğrencilerle buluşturmaya karar verdik. İngiltere’nin En Prestijli Üniversiteleri Akare’de olacak. 16 Mart’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayacak olan fuarlarımızda da öğrencilerin geleceğini şekillendirecek ve kariyer yolculuklarına destek sağlamaya devam edeceğiz. Yurt dışında eğitim hayalleri kuran öğrencilere, üniversitelerden dil eğitimine, lise değişim programlarından yüksek lisans ve work and travel fırsatlarına kadar geniş bir yelpazede eğitim seçeneklerini sunarken, nitelikli okulların temsilcileriyle yüz yüze tanışma ve detaylı bilgi alma fırsatı sunuyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...