Türklerle ortak Suriyeliye hibe

Türklerle ortak  Suriyeliye hibe

EKONOMİ Haberleri

İşletmelerin sahibinin Türk vatandaşı olması ve geçici koruma sağlanan yabancılar tarafından kurulmuş olmaları şartı ile gibe geliyor

Sefa Bilgitekin
ANKARA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Uluslararası Göç Örgütünün (IOM) desteğiyle ‘Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar İçin İş Fırsatı ve Girişimcilik Projesi’ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Kilis başta olmak üzere, geçici koruma altındakilerin yoğun yaşadığı illerden seçilecek 50 şirkete hibe desteği verilecek.

ÜRETİM YAPMA ŞARTI
Programa başvuracak firmalardan bazı şartlar aranacak. Buna göre işletmelerin sahibinin Türk vatandaşı olması ve geçici koruma sağlanan yabancılar tarafından kurulmuş olmaları şartı aranacak. Ayrıca işletmelerin son bir yıl içinde kurulmuş olmaları ve hâlihazırda üretim yapıyor olmaları gerekiyor. Buna ilave olarak işletmelerin en az beş kişi çalıştırması da mecburi olacak.

ULUSLARARASI PAZARLARA AÇILMA FIRSATI
Proje kapsamında Uluslararası Ticaret Merkezi tarafından yetkilendirilmiş 20 danışman bir yıl boyunca mentorluk hizmeti verecek. Bu sayede işletmelerin ihtiyaçları belirlenerek, pazarlarda güçlü olması sağlanacak. Mentorlar ayrıca işletmelere, özel ticari iş planları hazırlayarak hibeler almasına ön ayak olacak. Programa katılanlar, Uluslararası Ticaret Merkezinin desteğiyle yurt dışı pazarlarına açılma fırsatı da bulacak. Programa katılanlar, geliştirdikleri iş planlarını yatırımcılara sunma imkânı yakalayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...