Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası

A -
A +

Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası

MALZEMELER

600 g kemikli kuzu 
       iri parçalanmış
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı nohut akşamdan ıslatılmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
10-12 dal taze nane
Pul biber (arzuya göre)
Kıvamınca 
karabiber
Tuz, nar ekşisi (arzuya göre)

 

Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası

BÜTÜN ÇORBA 

 

 

MALZEMELER
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye 
1 su bardağı yarma 
500 g koyun yoğurdu
2 litre et suyu
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım bağ 
taze nane, tuz

 

 

HAZIRLANIŞI

 

 

Yarma bir gün önceden ıslatılır ve patlatılır. Nohut ve fasulye ıslatılıp kaynatılır. Haşlanan nohut ve fasulyenin suyu süzülür. Et suyuna ilave edilir. Haşlanmış yarmanın yarısı süzülür ve özelenmiş yoğurda bütün malzeme katılır. Üstüne kızdırılmış yağ ve iri kıyılmış nane konulur. Bu çorba soğuk ya da sıcak her iki şekilde de ikram edilir. Bölgelerde genelde düğün ve bayramların önemli yemeklerindendir. Not: Sıcak servis edilecek ise et suyu, soğuk servis edilecek ise su kullanılır.

 

Adnan Şahin'den Ramazan Sofrası

SAC ARASI

 

 

MALZEMELER
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
Yarım su bardağı 
sıvı yağ
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 silme çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
5-6 damla limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu, Un
Arasına sürmek için; kaymak
Açmak için; buğday nişastası ve un

 

 

HAZIRLANIŞI

 

 

Malzemelerin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. İki saat dinlenen hamurlardan bezeler hazırlanır. İki beze biraz açılıp daha sonra üst üste koyularak açmaya devam edilir. Bezeler mümkün olduğu kadar ince açılır. Arasına bolca kaymak konularak rulo şeklinde kapatılır. Kendi etrafında çevrilip sac arası şekli verilir. Tepsiye yerleştirildikten sonra üstüne bolca tereyağı sürülerek odun ateşinde 15 dakika pişirilir. İster pudra şekeriyle ister şerbetle servis edilir. Arzuya göre Antep fıstığı veya ceviz de eklenebilir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.