MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Sıcak füme yapmanın en ideal yolu, yurt dışından fümeleme kutusu satın almak ancak böyle bir imkânınız yoksa kapaklı bir mangalda veya tencerede de füme hazırlayabilirsiniz. Eti tütsülerken ihtiyacınız olan en önemli şey talaş. Talaşın elde edildiği ağacın türü, yemeğin tadını fazlasıyla etkiliyor. En iyi sonucu ise meşe veriyor. Fümeniz hafif tatlımsı olsun istiyorsanız meyve ağaçlarının talaşını kullanabilirsiniz. Et fümelemek için en uygunsuz ağaç ise çam. Çamın is kokusu güzel olmadığı ve çabuk yandığı için tercih edilmemeli.
Bir kaba koyulan bonfileye tuz ve şeker serpilerek üstü streç filmle kapatılır. Bu şekilde buzdolabında 12 saat bekletilir. Fümeleneceği zaman geniş bir tencerenin altına iki avuç talaş konulur. Üstüne ufak bir ızgara yerleştirilerek kuzu bonfile tencerenin dibinden 3 cm yüksekteki ızgaraya yerleştirilir. Tencere ocağa konulur ve kuzu bonfile kapağı kapalı olarak, çok kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir. İçi az-orta derecede pişince servis edilir.
Karamelize soğan için; Soğanlar piyazlık (ince ve uzun) doğranıp yanmaz tavada çok az zeytinyağıyla sotelenir. Tuz ve şekeri eklenerek devamlı karıştırılır. Soğanlar kahverengileşene kadar, 15-20 dakika sotelenir.
Bal bir kâsede hardalla karıştırılır ve bonfilenin üzerine dökülür. Hardal balla karıştırılmadan da kullanılabilir. Kuzu bonfile yanında karamelize soğanla birlikte servis edilir.
MALZEMELER
Maydanoz, soğan, sarımsak ve nane çok ince olacak şekilde doğranır. Toz biber, kimyon, karabiber ve tuzla ince doğranan malzemeler harmanlanır. Un ilave edildikten sonra yumurtalar kırılarak karıştırılır. Mücver tavasında kızdırılmış zeytinyağında kaşık kaşık konularak her iki tarafı ayrı ayrı eşit kızartılır. Not: İçerisine suyu sıkılmış patates rendesi de ilave edilirse daha gevrek olacaktır.