Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Bağlum isteği

A -
A +

Feridun Ağabey, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14.06.2022 tarih 1290 sayılı kararıyla isimlerini ve iletişim bilgilerini ekte gönderdiğim Bağlum’da ikamet eden 96 vatandaşın talebini sizin aracılığınızla Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine arz ediyorum. Ekte gönderdiğim 14.06.2022 tarih ve 1290 Karar no’lu raporda, Bağlum’da on yıl ikamet etmeyen insanlar Bağlum mezarlığına gömülmeyecek şeklinde bir karar alınmıştır. Bizler 7-8-9 yıldır burada ikamet eden vatandaşlar olarak Bağlum mezarlığına defin yapamıyoruz. Şu an için Bağlum’da herhangi bir defin sıkıntısı yoktur. Bu durum bizzat incelendiği zaman açıkça görülecektir. Mezarlığın hem güney kısmında hem doğu kenarı yol kısmında yüzlerce mezar yeri mevcuttur. Ayrıca son zamanlarda mezarlığın tam orta kısmında mezar olup olmadığı belirsiz yazısız işaretsiz kaya parçaları kısmen temizlenmekte yeni yerler açılmakta ve tek tük de olsa defin yapılmaktadır. Burada da yüksek miktarda boş mezar yeri mevcuttur...

 

Özetle kararda belirtildiği üzere Bağlum’da kabir yeri sıkıntısı söz konusu değildir. Üç beş yıl öncesinde Ankara Cebeci Mezarlığında da hiç ama hiç boş yer yok idi. Büyükşehir Belediyesi son yıllarda Cebeci Mezarlığında bir çalışma yapmıştır ve burada yüzlerce boş mezar yeri tespit edilmiştir. Şayet aynı çalışma Bağlum mezarlığında da yapılmış olsa ilave yüzlerce defin yerinin daha ortaya çıkacağı kuşkusuzdur. Bağlum sakinleri olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden yukarıda sözü edilen kararın iptaline ilişkin bir karar alınmasını ve Bağlum Mezarlığına ayrıca düzenleme temizleme çalışması yapılmasını talep ediyoruz. Yapılacak olumlu karşılık ve çalışma için şimdiden Belediye yetkililerine çok teşekkür ederiz. Saygılarımla.

 

     Bağlum sakinleri adına (ismi sizde mahfuz) bir avukat

 

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Bağlum isteği

 

 

 

Karbonsuz hayatta kalabilir miyiz?

 

 

 

Karbon olmadan dünyadaki hayatın var olması imkânsız olurdu. Karbon, şekerlerin, proteinlerin, yağların, DNA'nın, kas dokusunun ve vücudunuzdaki hemen hemen her şeyin ana bileşenidir. Bir atomun sahip olabileceği en kararlı şey sekiz elektron olduğundan, bu her karbonun çevresindeki atomlarla dört bağ oluşturabileceği anlamına gelir. Dünya karbonsuz yaşayabilir mi?

 

Karbon olmadan hayat olamaz. Neden karbon? Şimdi karbondioksidi kastediyorsanız, o zaman bu eser gaz olmadan dünyada da hayat olmazdı. Bitkiler karbonlarını havadan CO2'den alırlar. Karbonu alırlar, oksijeni serbest bırakırlar.

 

     İsmail Cantürk

 

 

 

 

 

Bir yolcu otobüsü kaza yaptı, biz mağdur olduk!

 

 

 

Sevgili Feridun Ağabey, devletimizin her zaman varlığıyla iftihar ettiğimiz ve dünya çapında kurumsallığı tescillenmiş devletimizin kurumu olan THY ile en son yaşadığımız mağduriyetimi dile getirmek isterim. Ekte de size göndermiş olduğum THY'nin cevap mailinde de belirtildiği gibi benim ve diğer birkaç yolcunun mağdur olmasına sebep olan hadise aynen şöyledir:

 

“Bir yakınımızın vefatı dolayısıyla Van'da bulunduğumuz ve İstanbul'a dönmek için 01.03.2024 tarih ve TK2747 sefer sayılı, Van Ferit Melen Havaalanından İstanbul havaalanına saat 18.45 hareket saati olan uçakla İstanbul'a dönmek için Van merkezden havaalanına gitmek için yaklaşık bir saat önce yola çıktık. On dakikalık yol, o esnada yol güzergâhımız üzerinde bir yolcu otobüsünün kazaya sebebiyet vermesinden dolayı maalesef havaalanına uçağımızın kalkmasına 25 dakika kala vardık. Hemen ilgili memura varıp trafik kazasından dolayı geç geldiğimizi bildirdik. Uçağımız henüz yolcuları uçağa yeni almaya başlamıştı. Ben, yeğenim Hüseyin ve diğer bizim gibi aynı mücbir sebepten dolayı geç gelen bir yolcu ile birlikte durumumuzu görevliye bildirdik. Görevli bizi uçağa kabul etmeyeceğini söyleyip bize bilet değişikliği yapıp yarım saat sonra kalkacak olan üstelik Sabiha Gökçen havalimanına gidecek olan uçağa yönlendirdi. Ben görevliye, bagajımızın olmadığını, kazadan dolayı geç geldiğimizi ve de henüz uçağımızın yolcu kabul işlemlerinin devam ettiğini; Sabiha Gökçen Havalimanının da bize çok ters olduğunu belirterek, bizi uçağımıza kabul etmelerini rica ettim. Buna rağmen bence o görevli sırf yeni bilet satmak için, bizi bir sonraki uçağa yönlendirdi. Üstelik “bilet değişikliği” deyip bizi yanlış yönlendirip 1879 TL'ye yeni bilet sattılar. Hem ikinci bir bilet aldık hem de Sabiha Gökçen Havalimanına gitmekle yollarda perişan olduk. Biz İstanbul Beylikdüzü ilçesinde ikamet ediyoruz. Evimize varmamız gece 01.30'u bulmuştu.

 

Ben bu yaşadığımız mağduriyeti, (üstelik bizden kaynaklanmayan kazadan dolayı) THY kurumuna şikâyet olarak bildirdiğimde, her zaman müşterisinin yanında olduğunu düşündüğümüz bu kurum, sanki biz keyfimizden hiçbir geçerli sebep yokmuş gibi geç geldiğimizi bildirip yapacak bir şey olmadığı şeklinde şikâyetimizi reddetmiştir.

 

Doğrusu sukutuhayale uğradık. Bu üzüntümü sizin aracılığınızla yetkililere ulaştırmak istiyorum. THY kurumuna yaraşır bir şekilde bizim bu mağduriyetimizi giderirler diye düşünüyorum. Saygılarımla.

 

     Bilal Güngör

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.