Aslan sert Kartal cömert

A -
A +

Derbinin ilk yarısı beklentilerin çok uzağında kaldı. Hatta 29. dakikada Mert Günok’un kırmızısı sonrası sıradan bir lig maçına dönüverdi. Hoca olmak isteyen ve umduğundan da kısa sürede bu fırsatı eline geçiren Burak Yılmaz, dev maça ön alan baskısıyla başladı. 10’da Muslera’nın kontrolünde üst direğe; 18’de Ghezzal’ın ortasında yan direğe çarpan topla heyecanlanan siyah beyazlılar, rakip ceza sahası içinde meşin yuvarlakla bir türlü buluşamadı. Galatasaray’ın ön alan baskısı ise rakibinden daha ciddi ve yıpratıcıydı. Nitekim 26’da Mert Günok adresi şaşırıp topu rakibine verince, İcardi her zamanki gibi tabelayı değiştiriverdi.

Yılmaz doğruyu buldu

Üç dakika sonra yine sarı kırmızılıların yine sert ön alan baskısı sonrası Amir, verdiği pasla kalecisi Mert’i ve takımını zor durumda bıraktı, Beşiktaş kalan uzatmalar hariç 61 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldı. İlk yarı biterken rakip ceza sahasında topla buluşma istatistiğinde Galatasaray’ın yanında 20 rakamı varken, Beşiktaş’ın hanesinde ise sadece sıfır yazıyordu. Devrede Gedson ve neden 11’de başladığını anlayamadığım Zaynutdinov’u soyunma odasında bırakan Burak Hoca’dan oyunu değiştirecek hamleler geldi. Masuaku ve Oxlade-Chamberlain ile takımının pas kalitesini yükselten genç teknik adam, ilk yarıdaki geniş alan oyunundan biraz da mecburiyetten vazgeçerek daha kontrollü bir takım sahaya sürdü.

10 kişiyle puan geliyordu

Seyirci ve skor üstünlüğünü eline alan, üstüne bir kişi fazla oynamanın da etkisiyle iyice rehavete sürüklenen Galatasaray’da ise Zaha’nın 66 dakika sahada kalması Okan Buruk’un ciddi hatasıydı. 69’da Rosier’in olağanüstü çabasını Oxlade-Chamberlain şık bir vuruşla taçlandırdı ve taraflı tarafsız herkese “Beşiktaş, 10 kişiyle Rams Park’tan puanla mı dönecek?” dedirtti. Ancak takımının 10 kişi kalmasına sebep olan Amir, 82’de bir de penaltıya sebebiyet verince siyah beyazlıların “en azından 1 puan” hayallerini yıktı. Henüz 9. hafta ama galiba ligin Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçeceği dün akşam tescillendi. 

 

MAÇIN ADAMI: Mauro İcardi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.