Şampiyonluk yakın meşaleleri yakın!

A -
A +

Tribünler Şampiyonlar Ligi finali gibi hıncahınç dolu, rakip de Süper Lig’deki son günlerini yaşayan Pendikspor olunca, Galatasaray’ın coşkulu bir galibiyet alacağı kaçınılmaz görünüyordu. Ancak, Okan Buruk’un sahaya sürdüğü on birin yaş ortalamasının 30 olmasının etkisi mi bilinmez, sarı kırmızılılar maça beklentilerin biraz altında başladı. Daha iştahlı ve daha önde baskı oynayan bir Galatasaray hayal eden tribünler, gol sevinci için 35 dakika bekledi. İcardi sıra dışı bir ayak içi golü atmanın yanı sıra Mertens’in ustalık eseri asistini de değerli hâle getirdi.

Zekâ küpü Mertens

Mertens gerçekten zekâ küpü bir oyuncu. 14 gün sonra doğum gününü kutlayacak olan Belçikalı, “Keşke 37 değil de 27 yaşına giriyor olsaydı” dedirtiyor insana. Ah, bir de kendini yere atma defosu olmasa… Bir diğer süper yıldız Ziyech, dün gol atamasa da Pendik’in sol beki Nuno’nun başını döndürdü. Geçen haftaki Alanya maçının kahramanı Barış Alper ise dünkü oyunuyla sol kanadın tapusunu elinde bulunduran Kerem Aktürkoğlu’na “Beni kesmen zor” mesajını net bir şekilde verdi. Pendiksporlu futbolcular, arkadaşları Lusamba, Thiam ve Halil kadar gayretli olmayınca sadece faul kokan bir gol bulabildi.  

Düşük viteste dört gol

G.Saray’ın eski stoperi Alpaslan, mevkidaşı Abdülkerim’in Alanya’da attığı ve faul gerekçesiyle haklı olarak iptal edilen golün kopyasını attı. Benzerlik dikkati çekiciydi ama tek fark gol geçerli sayıldı… Kendini hiç sıkmadan âdeta 2. viteste oynayan sarı kırmızılılar, buna rağmen 4 gol bularak mutlu son için geri sayıma geçti. Beş maçı kalan ve sondan bir önceki rakibi F.Bahçe olan G.Saray, belki de o kadar beklemeyecek. Psikolojik üstünlüğü eline alan Galatasaray, güçlü kadrosuyla yıllar öncesinin sloganı olan “Şampiyonluk yakın, meşaleleri yakın!” mesajını açık şekilde veriyor.

 

Maçın adamı: Dries Mertens

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.