Belirsizlik Beşiktaş’ı çökertiyor

Sesli Dinle
A -
A +

Beşiktaş’ın Norveç temsilcisi Bodo-Glimt karşısındaki hâline ‘’Karmakarışıklık’’ mı desem yoksa ‘’kırılganlık’’ mı ya da “bilinmezlik mi” bilemiyorum.

 

Doğrusu hepsi üst üstte gelmiş maalesef.

 

Hâl bu iken Brugge’ün yedi puanla liderliğini perçinlediği UEFA Konferans Ligi D Grubu’nda Beşiktaş’ın Avrupa’da iddiasını sürdürebilmesi için kazanmak dışında seçeneği yoktu. Olmadı.

 

Sadece Aboubakar yetmez

 

Nitekim Burak Yılmaz da Onana sürprizi ile olabilecek en güçlü on biri kendince sahaya sürdü. Diyeceksiniz ki; “Gedson varken Onana mı sahada olur?” Ya da “Cenk Tosun niye kenarda oturur da ilk on bir başlamaz?”

 

Doğru… Bunlar ihtimallerdir. Nitekim Burak Hoca o alternatifleri de hamle oyuncusu olarak ikinci yarı sahaya sürdü. Hatta bütün riskleri alarak Cenk ve Muleka’yı da oyuna atıp cesur değişiklikler yaptı ama kapasite bu! Rosier cezalı, Salih, Tayfur, Amertey, Bailly sakat. Sahadakiler ise Onur dışında etkisizdi, gol silahı Aboubakar’ı pasla besleyemedi. Amir ne savunmada ne de hücumda vardı. Rashica’yı ise oyunda göremedik.

 

Buna rağmen Kamerunlu golcü iki yarıda iki kafa vuruşuyla sadece heyecan verdi. Her şeyi bir oyuncudan beklersen sonuç bu olur, Aboubakar tek başına maç kurtarmaya yetmez.

 

Bodo-Glimt taş gibi takım

 

Ayrıca karşıdaki takım Bodo ön liberoda Fet, Berg, orta sahada Sorli, Gronbaek, Pellegrino ve en uçta Moumbagna ile çok etkili. Ayrıca iyi pas yapan, iyi alan daraltan ve hızlı hücuma çıkabilen bir ekip. Dahası kendi (Norveç) liginde G.Saray’ın Şampiyonlar Ligi’nde zorlandığı Molde’den daha iyi bir konumda. 

 

Maçın adamı: Berg

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.