Bizim futbolu yönetemeyen yöneticilere ithaf olunur!

A -
A +

Rahmetli Nasrettin Hoca; ''Parayı veren düdüğü çalar'' demiş demesine de sistemlerin oturduğu, kurumların olgunlaştığı ortamlarda pek de öyle olmuyor.

 

Parayı veren verse de, ''Projen nasıl? Gayen ne?'' diye soruyorlar, insana. 

 

Misal mi? İşte size ''Parası olan herkes başkan olabilir ama futbolcu olamaz'' dedirten yaşanmış bir misal.

 

Yıl, 1989.

 

Yer, İngiltere.

 

Olay, Manchester United'ın satışı.

 

Sırf, çocuk yaştayken eski futbolculardan olan dedesi Willie Layton'a ''Bir gün o kulübün formasını giyeceğim'' diye verdiği sözü tutabilmek için 1989'da 20 milyon sterline Manchester United'ı satın almaya kalkan Britanyalı ünlü iş insanı Michael Knighton'ın çılgın hikayesi...

 

O tarihte, Manchester United'ın sahibine İngiliz futbolunun gördüğü en büyük teklifi yapar. Manchester United'in o günkü sahibi dudak uçuklatan teklifi havada kapar ve kabul eder. Buraya kadar her şey mükemmeldir. O da ne?

 

Bizim futbolu yönetemeyen yöneticilere ithaf olunur!

 

Beklenmedik şart!

 

Tam iş imza aşamasına gelmişken Britanyalı çılgın iş insanı Michael Knighton bir şart öne sürer. Teklif kadar çılgındır Michael'in şartı da. Der ki; dolu bir stadyumda seyircinin önünde, kulüp formasını giyerek futbol topuyla şov yapmak istiyorum.

 

Burası sirk değildir

 

Olmaz, der eski sahip, ''Manchester United köklü bir kulüptür ve kendine has prensip ve değerleri mevcuttur. Burada öyle aklına esen istediğini yapamaz. Tamam zengin bir iş adamı parasını verip kulübün sahibi ve başkanı olabilir ama futbolculuğa soyunup şov yapamaz, burası sirk değildir!''

 

Knighton şartında ısrarcıdır, ''Ya formayı giyer seyirci önünde şov yaparım ya da bu kulübü almam'' der. Nasıl olsa Chelsea beklemektedir. 

 

İngiliz medyası şartı ''Bu adamın psikolojik sorunları olabilir'' diye bir dizi soru ile gündeme yapınca anlaşma iptal olur. 

 

Şimdi bu hikayeyi niye anlattım, Knighton'ın teklifinden 34 yıl sonra Manchester United eski Katar veliaht prensi Şeyh Cassim bin Hamad bin Khalifa Al Thani'nin liderlik ettiği konsorsiyum, kulübün sahibi Glazer ailesine 6 milyar doları aşan bir teklif ile tarihin en büyük spor anlaşmasının eşiğinde olduğu için mi? Hayır.

 

Bizim futbolu yönetemeyen yöneticilere ithaf olunur!

 

Profesyonellik olmazsa olmaz

 

Dünya devi Manchester United'i; bir kulübü kulüp yapan paradan daha önemli değerlerin farkında olan profesyoneller yönettiği için anlattım bu hikayeyi. Özellikle Suudi Arabistan'da bir kupayı dahi oynatamayan yöneticilere ithaf olunur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.