Kartal çöktü Kanarya uçtu

A -
A +

Güldürmesini bilmiyorsan bari ağlatma. Bu yazının başlığı ‘’Bu nasıl teknik direktörlük?’’ olacaktı ama düşündüm de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında tabelaya yansıyandan öte orantısız güç söz konusu.

 

Yine doğruyu yazmalıyım. ‘’Malzeme bu, hava yağışlı... Ne yapsın Rıza Çalımbay?’’, diyemeyeceğim. Zira yeni bir yönetim iş başına gelmiş. Başkan Hasan Arat diyor ki, ‘’Bu kırılma maçı kazanırsak yarışa ortak olur. O zaman başka şeyler konuşuruz.’’
Mesaj net?

Aybaba ve Uçar hesap sorar!

Peki Rıza Hoca ne yaptı? Hiç kusura bakmasın Beşiktaş’ın en güçlü gol ayağına pranga vurdu. Olacak iş mi, bu? Hoca’m elinde Aboubakar gibi bir golcü varsa bir saat kulübede oturmazsın! Şaşırdım.

 

‘’Biz bu maçı mutlaka alacağız’’ diyen bir hoca Beşiktaş 2-1 geriye düşünceye kadar en etkili gol silahını hatırlamazsa Samet Aybaba da, Feyyaz Uçar da ‘’Bizi sevindiremiyorsan bari ağlatma’’ der ve ‘’Bu nasıl teknik direktörlük?’’ diye hesap sorar. Sormalı da.

 

‘’Aboubakar oyuna girdi de ne oldu’’, demeyin. Psikolojik olarak adamı bitirir ve takımdaki ağırlığını sıfırlarsan verim alamazsınız. Cenk kanatta, Aboubakar önde başlasa söyleyin o ilk golü yer miydi Beşiktaş? Neyse ki kalede Mert vardı da hezimeti önledi. 

Fener’in yıldızları harika 

Harika organizasyon... Ferdi, Tadic, Dzeko ve perdeyi açan gol! İşte lider Fenerbahçe’yi zirvede tutan takım dayanışması bu. Hele kendini gizleyen Boşnak futbolcunun kale dibinden o düzgün gol vuruşu futbol akademilerinde ders diye okutulur. Bravo doğrusu. Szymanski de nazire yaptı bu güzelliğe. Ancak Cenk Tosun’un penaltısında Samet Akaydın ayağı nazarlık gibiydi. 

 

Üç penaltı, bir yanlış kırmızı kartın çıktığı maçı Atilla Karaoğlan mı yönetti yoksa VAR mı çözemedim. Hele Tayfur’a gösterdiği, VAR ikazıyla geri çektiği kırmızı kart tam bir fiyasko.

 

MAÇIN ADAMI: Mert Günok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.