TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ İLE YARDIMCI'NIN ARASINA NE GİRDİ?

A -
A +

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı'nın hakemler ve esrarengiz mektupla ilgili TFF'nin açıklamalarına verdiği cevap bir dizi soru işareti uyandırdı.

 

O sorulara geçmeden önce Yardımcı'nın ülkemize kazandırdığı değerler ve EURO 2032’ye ev sahipliği de dahil önemli organizasyonlara katkısını için hakkını peşinen teslim edelim.

 

Ancak futbolun marka değeri, prestiji, adalet ve güvenirliğini tartışmalı hâle getiren son gelişmeler ve Yardımcı'nın düşündürücü açıklamalarını mercek altına alalım.

 

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ İLE YARDIMCI'NIN ARASINA NE GİRDİ?

 

FUTBOLU KİM KİRLETTİ?

 

Yardımcı diyor ki; ''Biz aslında iki yıl önce hakem meselesine neşter vurduk ve adil yönetim adına işi düzeltmeye çalıştık ama kamuoyu baskısı sonrası futbolun temizlenmesine bilinçli-bilinçsiz engel olundu.''

 

Engel olanlar kim ya da kimler, sayın Yardımcı? 

 

Yetkili ve sorumlu olarak madem bunu fark ettiniz neşteri vurduğunuz halde adaleti sağlamak fikrinden ve mücadeleden sizi vaz geçiren neydi?

 

Sahi, futbolu kirletenleri kimler, neden koruyor?

 

Bu konularda ne biliyorsunuz ve bildiklerinizi kamuoyuyla neden paylaşmıyorsunuz? 

 

MEKTUBUN İÇERİĞİNDE NE VAR?

 

Bitmedi, diyorsunuz ki, ''Serdar Tatlı'nın tarafıma yolladığı mektuba farklı anlamlar yüklenmeye çalışılması da çok düşündürücü.''

 

Sahi, dönemin MHK Başkanı Tatlı'nın mektubu neyin nesi?

 

Hâlâ içeriği muamma olan hakkında futbol kamuoyunun bilgi sahibi olmadığı ve tarafınızdan da şu ana kadar açıklama yapılmayan Tatlı'nın mektubu hangi türe girer?

 

TFF BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ İLE YARDIMCI'NIN ARASINA NE GİRDİ?

 

Edebî mi, özel mi, resmî mi, iş mi yoksa açık mektup mu?

 

Bir şey daha dönemin MHK Başkanı Serdar Tatlı, söz konusu mektubu şahsınıza mı gönderdi yoksa TFF'ye mi?

 

Esrarengiz mektup, TFF'ye gönderildi ise neden genel evrak kayıtlarına geçmedi ve yazılanlarla ilgili bugüne dek bir işlem başlatılmadı?

 

''Bana, hakem ve diğer görevlilerle ilgili resmi olmayan yoldan bir bilgi notu verildiği ifade edilip, duyarsız kaldığım iması yapılmaktadır. Halbuki statü değişikliği dahil atılan adımlar ve alınan kararlar ortadadır."

 

Siz gereğini o gün yaptınız da milletin haberi mi olmadı?

 

Öyleyse Başkan Mehmet Büyükekşi ve TFF sizi neden anlamamak için direniyor?

 

Sahi bu neyin hesaplaşması olabilir? 

 

Bitmedi diyorsunuz ki; ''Anılan konuda bilgi aktarmadığım şeklinde bir açıklama yapılmıştır. Ancak şu ana kadar bana bu konuyla ilgili kurumsal olarak ulaşan olmamış, benden yazılı, sözlü ve ya şifahi hiçbir şekilde bilgi istenmemiştir.''

 

Bir an için gerçeğin bu olduğunu düşünelim sahi TFF yönetimi ile iletişiminiz bu kadar kopuk mu?

 

Altı yıl TFF Yönetim Kurulu üyeliği, başkanlık ve 8 yıldır da UEFA'da Türk futbolunu temsil eden uluslararası bir tecrübenin, yeni TFF yönetimini ''İki yılımız heba oldu.'' dediği bir hususta yapılacaklarla ilgili bilgilendirmesi gerekmez miydi?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.