Anadolu'nun sesi!..

A -
A +

İşte “yalın” gerçeği, “Federasyon’un “18 Temmuz’dan da erken seçim yapılmasını” isteyen Kulüpler Birliği kararından imzasını çeken Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, bayram mesajında “İstanbul’un büyüklerini ağır ifadeler” ile eleştirerek “Bu ‘adaletsiz’ sezonu üçüncülükle tamamlamak üzereyiz. İnşallah Türkiye Kupası’nı da müzemize götüreceğiz” dedi.

 

Trabzonspor Başkanı, “Bu sezon bazı takımların bütün imtiyazları kendileri için talep ettikleri bir dönem oldu. İstedikleri olmadığı her maçta, her pozisyonda, önlerine gelen herkese saldırdıkları ve bunu da kendilerinde hak gördükleri utanç dolu bir sezon… Bunun adına da, istedikleri olduğu zaman ‘adalet’, olmadığında ise ‘adaletsizlik’ dediler” diyerek Anadolu’nun sesi oldu.

 

Doğan, “Maalesef Türkiye Futbol Federasyonu da, Merkez Hakem Kurulu da bu baskılara, bu saygısız ve edepsiz şımarıklıklara boyun eğerek, tarihte eşi benzeri zor bulunur bir sezona imza attı, atıyor” dediği Bayram mesajında, kulübünün görüşünü de açıkladı:

 

“Bu utanç verici dönemin sonuna geldik. Yeni sezonda TFF’de ve MHK’de yeni bir yapı kurulacaktır. Kurulurken de her zaman olduğu gibi bir ‘oldubitti’ hesabı yaparak, kendilerine aynı anlayışla yol arkadaşı arayanların, benzeri bir yapılanma kurmalarına asla izin vermeyeceğiz. TFF’de ve MHK’de değişimi ilk savunan kulüp olduğumuzun bilinci ve sorumluluğu içerisinde bu ‘yalancı’ değişimler ve değişimcilere tüm kapıları kapattıracağız.”

 

Doğan, mesajında “ne yapacaklarını” da açık açık ilan etti; “Anadolu kulüplerinin haklarını koruyan, şeffaf bir anlayışı, gerçek adaleti, basiretli ve kararlı bir yönetimi, dürüstlüğü ve haksızlığa karşı dimdik duran yöneticileri arayacağız. Bu yolda İstanbul kulüplerinden gelen dayatmalara ve emrivakilere asla destek olmayacak, ‘evet’ demeyeceğiz.”

 

1955’ten beri “spor ve futbol yazan” bir gazeteci olarak ifade etmeliyim ki; “Federasyonlar ve hakemler tarafından İstanbul’un Üç Büyüklerinin kollanmadığı pek az sezon” yaşadım…

 

Ne var ki, “bu ‘Rabbena, hep bana’ terazisine” karşı, Anadolu takımlarının sesi pek duyulmazdı… Doğan Başkan’ı kutlarım; gür sesi için!..

İşte gerçeğin ta kendisi!

Kalemine sağlık sevgili Ömer Faruk kardeşim… Kalemine sağlık…

 

Dün Türkiye’de çıkan “Bu kulüpler sizce bir isimde uzlaşabilir mi?” başlıklı yazında, Türk Futbolunu kaosa sürükleyenleri, “o kadar net ve sadece 12 cümle ile anlatmışsın” ki, kutlarım… Sabahın erken saati… İznini alamadım… Yazını Uluçmarket’e alıyorum…

 

“Tam iki yıl önce Türk hakemliğinin 10 yıl geriye gittiğini bu sütunlarda yazmıştım. Yanılmadık!

 

Bugün de Türk futbolu 10 yıl geriye gitmiştir!

 

Öyle sadece başkanın, yönetimin değişmesiyle düze çıkılacak bir tablo ortada yok!

 

Normalde rekabet; kalite ve verimlilik getirir, bizde tam tersi oldu! Dibin dibine hızla iniyoruz...

 

Mevcut TFF; mümkün olan en kısa sürede Riva’dan uzaklaşmalı.

 

Ne yazık k; bu kulüpler, yerine kimi getireceklerini de bilmiyor!

 

Aralarında aday teklif eden ya da dillendiren de yok. Bu kaos onların da işine geliyor. Nasıl olsa; suçlu TFF, suçlu Ankara oluyor. Kulüplerin kabahati konuşulmuyor.

 

Borçlar, faizler, transfer fiyaskoları...”

 

Ne oldu?

 

“Dinlenmiş” Fenerbahçe, “Fenerbahçe gibi şampiyonluk peşinde koşan” ve de haftayı galibiyetle kapayıp 3 puanı alırken “yorulan” Olimpiakos’tan art arda üç gol yedikten sonra, kendine gelebildi…

 

Dün sabah okudum Fenerbahçe medyasının “as” yorumcularını, “dört futbolcu ile Hoca’yı” yerden yere vurmuşlar…

 

“Futbolculuktan gelen, hocalıktan gelen” bazı futbol yorumcularımızın, “Süper Kupa maçının ertelenmemesi üzerine koparılan kıyamet sırasında…  TV ekranlarında yaptıkları “Bu kadar dinlenmek, futbolcuya yaramaz. Maç oynamalılar” uyarıları kulaklarımda çınlayıp durdu… Fenerbahçe 3-0 mağlup duruma düşerken…

 

Bilmem ki, “Federasyon’un erteleyelim” önerisini Süper Kupa kaosu içinde reddeden” Ali Koç, İstanbul’daki “rövanş maçı öncesi, takımının Süper Lig maçının ertelenmesini” isteyecek mi?

 

Olimpiakos’un maçı erteleniyor da…

 

Şaka!..

 

“Başarısız olup” görevi bırakan başkanlar da, ekranlarda görünmek, spor sayfalarında manşetlere oturmak için, “fırsat bu fırsat” diyerek, Futbol Federasyonu’na karşı kurulan koroya katıldılar. İçlerinde “İstediklerini şampiyon yapıyor, istediklerini düşürüyorlar” diyenler bile çıktı.

 

El insaf; “bu söz gerçek olsa” idi, Federasyon Başkanı’nın “başkanlığını yaptığı” Gaziantepspor, “bunca haftadır” düşme hattına demir atar mıydı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.