Almanlar âciz kaldı

Sesli Dinle
A -
A +

Vincenzo Montella’nın sistemi (4-6-0) test edildi, onaylandı. Adana Demispor’dan bildiğimiz gezici forvetli sistem. Bu modelde orta saha bloğunuz kalabalık oluyor, rakibe oynama fırsatı-alanı vermiyorsunuz. Nitekim Şenol Güneş de Konya’da son dünya şampiyonu Fransa’yı bu sistemle sürklase etmişti.  

Bir yıldız parıldıyor

Fakat bu oyun türünde defans arkanıza sarkmalara iyi çözümleriniz olmalı. Havertz’in golünde altı pasımızın hemen önünde dört Alman oyuncu boştu. Montella dün gezici santfor olarak 18’lik Kenan Yıldız’ı kullandı. Bu cesur karar bize pırıl pırıl bir forvet kazandırdı. Gol vuruşundaki rahatlığına dikkat ettiniz mi? 

Orta bloku ele geçirdik

Orta blokta Kimmich ve İlkay ilk yarım saatte top bırakmadı bize. Fakat Abdülkadir Ömür’ün oyuna girişiyle bu bölgede rakibe baskımız arttı. Almanlar bu bölümden sonra âciz durumlara düştü desek yeridir. Evire çevire yendik onları. Kenan’ın sık sık sol çizgiye gelip içeri doğru dikine koşu ve çalımları Rüdiger, Tah, Henrichs üçlüsünün dizlerini titretti demek abartı olmaz.

 

Vincenzo’nun defans arkasına ani topları dün de iş yaptı. Abdülkerim’in uzun pasında Ferdi inanılmaz vurdu. Salih Özcan’ın uzun pasında da Barış Alper bu tip golle Hırvatlar’ı avlamıştı hatırlarsınız. Bu arada Abdülkerim penaltımızı da kazandırdı. Dün akşam muhteşemdi gerçekten. 

 

MAÇIN ADAMI: Abdülkerim Bardakçı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.