Dünyanın darbeleri beyazperdede

Dünyanın darbeleri beyazperdede

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk ve dünya sinemasından seçilen darbe ve direniş temalı filmler, “On5Sıfır7 Film Haftası”nda seyirciyle buluşacak.

MURAT ÖZTEKİN

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle 15 Temmuz Derneğinin  İstanbul’da düzenlediği film haftasında, özel bir antoloji sunulacak. Atlas Sineması İstanbul Sinema Müzesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gösterimlerin yapılacağı film günleri, 12-18 Temmuz arasında gerçekleşecek.

GÖSTERİLECEK BAZI FİLMLER
Her gün üç seansta, halka açık ve ücretsiz olarak gösterilecek filmler arasında Alper Çağlar imzalı “Börü”, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ mücadelesini anlatan “Dolu”, 1973’te Şili’de yapılan askerî darbeyi konu alan “Kayıp” (Missing), 2013’te Kahire’de gerçekleşen askeri darbe esnasında yaşananları yansıtan “Çarpışma” (Eshtebak), Bosna-Hersek yapımı “Kusursuz Çember”, Fransız sömürgesi altındaki Cezayir’de halkın özgürlük direnişini işleyen ödüllü film “Ateş Yılları Günlükleri” ve “Filistin’e Veda" (Bezmandeh)  yer alıyor. Hafta dolayısıyla ayrıca “Sinemada Darbe ve Direniş Teması” başlıklı bir panel de düzenlenecek. On5Sıfır7 Film Haftası Genel Sanat Yönetmeni ve sinema eleştirmeni İhsan Kabil, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlamak maksadıyla organizasyonu hayata geçirdiklerini söylüyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...