Bir yaşından önce bebeğe inek sürü vermeyin

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bir yaşından önce bebeğe inek sürü vermeyin

SAĞLIK Haberleri  / İHA

İnek sütünün hem çocuklara hem de yetişkinlere birçok faydası olduğunu söyleyen Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Eda Balcı ancak 1 yaşından küçük çocuklara inek sütü verilmemesi gerektiği konusunda ikazda bulundu.

Bebeklerin bir yaşına kadar sindirim sistemlerinin tam olarak gelişmediğini ve inek sütündeki proteinleri sindirmekte zorlanacaklarını belirten Balcı, “İnek sütünün protein içeriği yüksek olduğundan, bebeklerin böbreklerine fazla yük getirir. Aynı zamanda inek sütü özellikle demir ve çinko gibi bebeklerin büyüme ve gelişmesinde oldukça önemli olan mineraller yönünden zayıftır. Bebeğe 1 yaşından önce inek sütü vermek, demir eksikliğine sebep olabilmektedir. İçeriğinde iyot mineralinin de az bulunması bebeğin zihinsel gelişimini engellemektedir” dedi. Balcı, annenin bebeğini emzirebildiği kadar emzirmesi gerektiğini, sütünün yetmediği durumlarda bebek için hazırlanmış mamalardan vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...