Google Meet'e Spotify ve YouTube özelliği: Aynı anda müzik dinlenebilecek

Düzenleyen: / Kaynak: TechCrunch
Google Meet'e Spotify ve YouTube özelliği: Aynı anda müzik dinlenebilecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / TechCrunch

Google, görüntülü konuşma uygulamaları Duo ve Meet arasındaki birleşmeyi sürdürürken, Meet'e yeni Apple SharePlay benzeri canlı paylaşım özelliği getirdi.

Teknoloji devi Google’ın özellikle pandemi sürecinde ön plana çıkan Meet isimli sanal konferans uygulamasına yeni özellikler eklenerek gelişiyor. Son olarak şirket, kullanıcıların Meet’te görüntülü görüşme gerçekleştirirken eş zamanlı olarak Spotify ve YouTube platformlarında bir şeyler izleyip dinlemesini sağlayan özelliğini duyurdu. 

Bununla birlikte, Google'ın Şubat ayında diğer görüntülü görüşme uygulaması Duo'ya bazı canlı paylaşım özelliklerini (örneğin, birlikte YouTube videoları izlemeye yarayan) sunduğunu belirtelim. Nihayet iki uygulama arasındaki birleşimi sağlamak üzere şirket, aynı özelliği Meet uygulamasına da getirdi. Canlı paylaşım özelliği, kullanıcıların örneğin YouTube videolarını birlikte izlemesine ve Spotify'da şarkı dinlemesine imkan tanıyor. Ayrıca Heads Up!, UNO! Mobile veya Kahoot gibi oyunlar da oynanabilecek. 

MEET'TE GÖRÜŞME YAPARKEN MÜZİK DİNLENEBİLECEK

Bu yeni özellik, uygulamadaki üç noktalı menüden erişilebilen yeni Etkinlikler sekmesinde sunulacak. Etkinlikler üzerinden kullanıcılar paylaşılan bir aktivite başlatabilecek, örneğin, birlikte bir Spotify parçasını dinlemek isterlerse Spotify simgesine dokunmaları gerekiyor. Ardından Meet, kullanıcıları bir grup oturumuna katılabilecekleri Spotify uygulamasına yönlendirecek. Özellikle, grup oturumu özelliği, iki ila beş katılımcı desteğiyle yalnızca Spotify Premium müşterileri için mevcut.

Teknoloji devi, Meet'e anlık ve planlı toplantı seçenekleri, toplantı içi sohbet ve sanal arka planlar gibi başka yeni özellikler de ekliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...