BM, Rusya'ya rağmen Suriye'yi kınadı

/ Kaynak: AA
BM, Rusya'ya rağmen Suriye'yi kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) Suriye'den atılan top mermisiyle Akçakale'de 5 vatandaşın hayatını kaybettiği olaya ilişkin kınama kararı çıktı. Diplomatik bir kaynağa göre, BMGK kararı, Rusya'nın itirazı üzerine ''uluslararası barış ve güvenliği ihlal etmesi'' yönündeki ibareyi kaldırarak kabul ettiği öğrenildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) gün boyu süren çeşitli konulardaki görüşmelerin ardından geç saatlerde, Türkiye'nin Suriye'nin saldırısına karşılık vermesine neden olan krize yönelik kınama kararını onadı. nbsp;Diplomatik bir kaynağa göre, BMGK kararı, Rusya'nın itirazı üzerine ''uluslararası barış ve güvenliği ihlal etmesi'' yönündeki ibareyi kaldırarak kabul ettiği öğrenildi. BMGK dönem başkanı olan Guatemala Büyükelçisi Gert Rosenthal, yaptığı açıklamada, ''Güvenlik Konseyi üyeleri, Suriye askeri kuvvetlerinin Türkiye'nin ilçesi Akçakale'de tamamı kadın ve çocuk 5 sivilin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombalamasını en yüksek şiddetli seviyede kınamaktadır. Güvenlik Konseyi üyeleri, mağdurların yakınlarına ve Türk Hükümeti ile halkına başsağlığı dileklerini iletir'' dedi. Söz konusu saldırının bölgedeki huzur ve barışı derinden sarstığına yönelik tespitlere de yer veren BMGK açıklamasında, saldırının, Suriye'deki krizin komşu ülkeler, bölgesel barış ve istikrar adına endişe verici boyuta ulaştığının bir göstergesi olduğuna vurgu yapılırken, uluslararası hukuka aykırı bu tür ihlallerin acilen ve bir daha tekrarlanmaksızın durdurulması talep edildi. Açıklamanın devamında, ''Suriye Hükümeti, komşularının sınır egemenliği ve bölgesel bütünlüğüne saygı göstermelidir'' diyen BMGK üyeleri, taraflara itidal çağrısında bulundu. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...