Karar anı

/ Kaynak: OZEL
Karar anı

FUTBOL Haberleri  / OZEL

Tahkim Kurulu, Meireles'in tükürmediğine karar verip cezada indirime giderse Halis Özkahya'nın hakemliği ve FIFA kokardı tehlikede.


16.haftada oynanan G.Saray-F.Bahçe derbisinde düdük çalan Halis Özkahya için en kritik saatler. Raporunda F.Bahçe'nin Portekizli yıldızı Raul Meireles'in yüzüne tükürdüğünü yazan Halis Özkahya, Tahkim Kurulu'nun bugün yapılması planlanan ama perşembe gününe ertelenen toplantısından ters bir karar çıkması halinde "yalan rapor" yazmak suçuyla karşı karşıya kalacak. "Disiplin hukukunda hakemin yazdığı rapor esastır" şeklinde bir prensip var. Profesyonel Futbul Disiplin Kurulu talimatlarında temel dayanak her zaman hakem raporlarıdır. Şimdi Tahkim'den hakem raporunun tersine bir karar çıkması halinde Halis Özkahya'nın FIFA kokardı dahil hakemliği de sorgulanmaya başlanacak.

PFDK TOPUN AĞZINDA
Futbol Federasyonu'nun devre arasında bazı radikal kararlar alması bekleniyor. PFDK'nın 12 maç cezayı açıklamasından sonra Meireles'in tükürmediği görüntülerin ortaya çıkması ve kanaatlerin değişmesi Disiplin Kurulu'nu zor durumda bıraktı. PFDK, kararı hakem raporlarına dayandırmış olsa da Futbol Federasyonu nazarında sorumluluktan kurtulamadı. Zekeriya Alp başkanlığındaki MHK'den de değişiklik için düğmeye basıldı. Özellikle son haftalarda yapılan hakem atamaları Futbol Federasyonun sabrını taşırdı. Alp'ten yeni bir MHK planlaması için hazırlık yapması istendi.

ikinci yarı maç alma şansı bitti
BAYARSLAN nbsp;PFDK'LIK
Futbol Federasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediye çalışanı olmasına rağmen K.Paşa-Belediye maçına atanan Volkan Bayarslan için MHK'dan savunma istedi. Bu maçın tebligatını aldığında MHK'yı uyarmayan ve çalıştığı iş yeri konusunda MHK'yı eksik bilgilendiren Volkan Bayarslan ise Disiplin Kurulu'na sevk ediliyor. Bayarslan, talimatlara göre eksik ve yanlış bilgi vermekten PFDK'dan 3 aydan 1 yıla kadar men cezası alabilir. MHK Başkanvekili Yüksel Okçuoğlu ve Bölge Sorumlusu Sadettin Güler, hakemin herhangi bir bilgilendirme ve uyarıda bulunmadığı nbsp;yönünde kendilerini savundular. Volkan nbsp;Bayarslan'ın ligin ikinci yarısında maç nbsp;alma şansı kalmadı.

MEİRELES: Art niyet aramayın
Galatasaray derbisinde kırmızı kart gördükten sonra oyundan çıkarken Fenerbahçe armasını öpen Meireles, bu hareketinde art niyet aranmasına anlam veremediğini söyledi. Portekizli yıldız, "Samimiyetimden şüphe edenler bilsinler ki, ben hayatım boyunca bu kadar içten annemi, babamı, eşimi ve kızımı öptüm. Bir de Fenerbahçe armasını. Bugün de diyorum ki, iyi ki Fenerbahçe'yi tercih etmişim. Bütün futbolcu arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum eğer bir gün teklif gelirse tereddüt etmeden Fenerbahçe'ye gelsinler" diye konuştu.
FUTBOL
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...