Bahreyn Kralı, parlamentonun yetkilerini artırdı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Bahreyn Kralı, parlamentonun yetkilerini artırdı

Dünya Haberleri  / AA

Bayreyn Kralı Hamad bin İsa Al-Halife, parlamentoya daha çok yetki verilmesini öngören anayasal değişiklikleri ilan etti.

nbsp;Yeni düzenlemelerde parlamentonun hükümeti inceleme yetkisi de bulunuyor. Suudi basınında çıkan haberlere göre, yeni yasal düzenlemelerle parlamentonun gücü artarken bakanları görevden alma, güvensizlik oyu kullanmanın da parlamentonun yeni yetkileri arasında yeraldığı dikkati çekiyor. Kral Al-Halife yaptığı televizyon konuşmasında halkının reformlardan yana olduğunu dile getirirken, demokrasinin sadece anayasal değişiklikler ve yasama olmadığını, kültür ve geleneklerine bağlı kalarak hukukun ve uluslararası temel insani hakların saygı ile korunması olduğunu ifade etti. Al-Halife konuşmasında, "Bütün taraflara yalvarıyorum, kanunlara uygun olarak işbirliği içinde çalışsınlar" dedi. Kral Al Halife bazı kraliyet yetkilerine de sınırlama getirdi.

Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...