Aynı çete işbaşında

Aynı çete işbaşında

DÜNYA Haberleri

İslamiyet'e hakaret içeren ABD'deki film ve Fransa'daki karikatür olayının arkasından, daha önceki yıllarda da aynı planları tezgahlayan Batılı "düşünce kuruluşları" çıktı!..

ABD'de yayımlanan "İslamofobi Ağının Kaynakları" başlıklı rapor, "İslam düşmanlığını körüklemek amacıyla gerçek dışı faaliyetlere destek veren düşünce kuruluşlarını" ortaya çıkardı. Rapora göre "Donors Capital Fund" adlı kurum, 'İslamofobi'yi yaymak amacıyla çalışan düşünce kuruluşlarının başında geliyor. Bu fonun sağladığı kaynakların, İslam düşmanlığını körükleyen "Middle East Forum", "Clarion Fund", "Investigative Project on Terrorism" ve "David Horowitz Freedom Center" adlı kuruluşlara gittiği açıklandı. Amerikan İlerleme Merkezi'nde görevli araştırmacı Matthew Duss; dünyayı karıştıran son filmin bu kurumlardan kaynaklandığını, bu örgütlerin faaliyetlerinin ABD'de hızla arttığını ve İslam'a karşı nefret oluşturmayı vazife edindiklerini yazdı. Kıpti asıllı Hristiyanların da başını çektiği bazı gruplar da, İslamofobi'ye büyük veriyor. Johns Hopkins Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Jocelyne Cesari de, "Bu, kıtalararası bir faaliyet. Hem Avrupa'da hem de Amerika'da aynı tartışmalar yürütülüyor, aynı kişiler faaliyet gösteriyor" açıklamasında bulundu. Cesari'ye göre, İslam korkusu için belli zamanlarda hep aynı senaryo uygulanıyor. Söz konusu düşünce kuruluşları, İslam karşıtı faaliyetlere son 10 yılda milyonlarca dolar kaynak aktarmış.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...