İşte ilk sonuçlar

İşte ilk sonuçlar

DÜNYA Haberleri

Amerika'dan ilk seçim sonuçları gelmeye başladı. BBC'nin yayınladığı ilk sonuçlara göre Kentucky ve Indiana eyaletlerinde Romney; Vermont'ta Obama kazandı.

ABD başkanlık seçiminde ilk sonuçların belli olduğu Kentucky ve Indiana eyaletlerinde Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Mitt Romney; Vermont'ta Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama kazandı. Kentucky'nin 8 seçici delegesi, Indiana'nın 11, Vermont'un 3 delegesi bulunuyor. Buna göre Romney toplam 19, Obama ise 3 delege kazandı. Başkan seçilebilmek için 50 eyaletin toplam 538 seçici delegesinden en az 270'ini kazanmak gerekiyor. nbsp;

4 EYALETTE OY VERME İŞLEMİ BİTTİ

Başkanlık seçiminin yapıldığı ABD'de 4 eyalette daha oy verme işleminin tamamlandığı bildirildi. Georgia, Güney Carolina, Vermont ve yeni başkanın belirlenmesinde kritik eyaletlerden biri kabul edilen Virginia'da sandıklar kapandı. Bu eyaletlerde oy sayma işlemi başladı. Daha önce de Kentucy ve Indiana'da oy verme işlemi tamamlanmıştı. TSİ 02.30'da ise Kuzey Carolina, Ohio ve Batı Virginia'da sandıklar kapanacak. Kuzey Carolina ve Ohio da, başkanlık seçimindeki kritik eyaletler arasında yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...