Maliye Bakanımıza Açık Mektup

A -
A +

Sayın Bakanım;
Bugüne kadar çalışmaların devam ettiği söylenmesine rağmen Bölge Müdürlerinin ek göstergelerinde, hiçbir yeni düzenleme yapılmamıştır.
Bölge Müdürleri üçlü kararname ile atanıp, bunlara 7-8 ilin mesuliyeti verilmekte, ancak emrinde çalışan bir mühendis kadar bile ek göstergesi yoktur. Bir mühendis 1. derecede 3600 ek gösterge alırken, 1. derecedeki Bölge Müdürü 3000 ek gösterge almakta, Gelir vergisini de daha fazla ödemektedir.
Emeklilikte ise bir mühendis 3600 ek gösterge üzerinden emekli olurken, maaş ve ikramiye çarpım katsayısı 1.30 üzerinden hesaplanıyor. Bölge müdürü 3000 ek gösterge üzerinden emekli olacağından, katsayı 0.70 üzerinden hesaplanıyor. Bu ise maaş ve ikramiyede büyük farklar oluşturuyor.
Bu ve benzeri uygulamalardan vazgeçilmesi için torba yasanın komisyonlarda görüşüldüğü günlerde milletvekillerimizden ulaşabildiklerime bu madde içine daire başkanı ifadesinden önce BÖLGE MÜDÜRÜ ifadesinin yazılmasının önemini anlatmaya çalıştım, ancak değişen bir şey olmadı.
Hatta bazı vekillerimizin "biz anlamayız, maliye bürokratları önümüze getirir biz imzalarız" cevabı karşısında şaşırmıştım.
Sayın Bakanım istenirse madde madde arz edebileceğim gerekçelerden sonra yeni hazırlanan 'torba yasa' içerisine;
"MADDE XX- 14/7/1965 tarih ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (II) sayılı Cetvelin; "5. YARGI KURULUŞLARI, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR İLE YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUŞLARINDA" bölümünde yer alan "Bölge Müdürü" ibaresi metinden çıkarılmış, aynı cetvelin "2. YARGI KURULUŞLARI, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR İLE YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUŞLARINDA" bölümüne "Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü" ibaresinden sonra gelmek üzere "Bölge Müdürü" ibaresi eklenmiştir" şeklinde bir madde ilave edilmesi mümkün mü? Saygılarımla arz ederim.
Ertuğrul ŞEN
Emekli Konya Meteoroloji Bölge Müdürü
0 505 527 48 71-0 532 393 71 36
Metrobüs üst geçitleri denetimsiz?
Metrobüs üst geçitleri günün belirli saatlerinde zaten sıkışık. Bir de son zamanlarda üst geçitlere değişik tip ve kılıkta dilenciler ve seyyar satıcılar eklenmiş durumda. Bu insanlara "yasak" getirmenin çözüm olmadığını biliyor ve diyorum ki köprülerin kenarlarına dışa doğru birer çıkıntı yapıp küçük tezgâhlar ayarlayıp oraları bu seyyar satıcılara sembolik ücretlerle kiraya verseniz. Hem işgalcilik kalkar hem köprü üzerinde esnaf bulunur. Böylece gelip geçen yolcuları rahatsız eden kontrolsüz kişilere karşı köprü esnafı hassasiyeti oluşur. Fena mı olur?
            Vatandaş-Avcılar/İstanbul
Polis bu açıklamayı yapmak zorunda mı?
Polisimizin suçlulara yönelik başarılı çalışmalarını tebrik ediyor bir de ricada bulunmak istiyorum. Zanlıyı nasıl yakaladıklarını ayrıntılarıyla niçin anlatıyorlar? Polis zanlıyı hangi yöntemle yakaladığını anlatmak zorunda mı? Kanuni zorunluluk mu? Eğer böyle ise kanun değişmeli. Değil ise polis bu tür ayrıntılı açıklamaları yapmamalı. Çünkü bu tür açıklamalar bilerek bilmeyerek suç işleyecek veya işlemiş olan diğer zanlılara, polise yakalanmamaları için bir taktik anlamına geliyor?
Geçenlerde polisin kamera kayıtlarından zanlıyı tespit ettikleri ama başka bir kamera görüntüsünü servis ederek zanlının "beni aramıyorlar" duygusuyla çıkıp geldiği ve yakalandığı anlatılıyordu. Bunu duyan bir zanlı aynı taktikle "aranmıyorum" diye gelir mi? Lütfen zanlılara taktik verir gibi detay açıklamalardan vazgeçilsin.
            Ertem S.-Ankara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.